Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2012

Ηράκλειο Αττικής: Ημερίδα για την κοινωνική ένταξη στην πράξη – πόλη ανοιχτή προς όλους

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.00-14.00, στο χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, διοργανώνεται η δεύτερη ημερίδα για την κοινωνική ένταξη, συνεχίζοντας το διάλογο μεταξύ εργοθεραπευτών, άλλων επαγγελματιών και ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, πολιτών και ενδιαφερόμενων που αναζητούν απαντήσεις σχετικά με τις κοινωνικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε στην εποχή που ζούμε. 

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσω του Κέντρου Εργοθεραπείας είναι Εταίρος στο Ευρ. Πρόγραμμα Elsito (Empowering Learning for Social Inclusion Through Occupation) από το 2009.

Οι στόχοι του Elsito είναι: η ουσιαστική προσέγγιση, εις βάθος, της κοινωνικής ένταξης μέσα από μια βιωματική διαδικασία ανταλλαγής εμπειριών των εμπλεκόμενων,η καταγραφή και ανάδειξη πληροφοριών με στόχο το μοίρασμα των καλών πρακτικών προγραμμάτων ή υπηρεσιών, και οι προσωπικές αφηγήσεις των μελών.  

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ημερίδας θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Elsito με τίτλο ‘‘Doing Social Inclusion’’,περιγράφοντας τη διαδικασία του προγράμματος, με φωτογραφίες και εμπειρίες από τις εκπαιδευτικές συναντήσεις καθώς και παρουσιάσεις από εκλεκτούς ομιλητές και μέλη του Εlsito.  

Κατά το δεύτερο μέρος της ημερίδας θα γίνει προβολή της ταινίας «Οδοιπορικό μιας διαφορετικής διαδρομής» του Fréd. L’Epée, συντελεστές της οποίας είναι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – Ομάδα Κινηματογράφου – Τμήμα Εργοθεραπείας – Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης (Από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη: «Ψυχή Βαθιά»)

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…