Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2012

Ημερίδα στο Αμύνταιο στο πλαίσιο της δράσης eReNet

«Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή  Βιωσιμότητα στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων», είναι ο τίτλος Ημερίδας, που διοργανώνει ο δήμος Αμυνταίου, στις 20 Ιουνίου 2012 στο Φιλώτα. 

 Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για δράση –eReNet», η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη». 

Στην πρωτοβουλία eReNet,  συμμετέχουν δήμοι από την Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και  ο δήμος Αμύνταιου από την Ελλάδα. 

 Στόχος της η διευκόλυνση των αγροτικών περιοχών, στην ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, στην ανταλλαγή γνώσεων από έμπειρες κοινότητες και στον προσδιορισμό έργων που είναι αρκετά ώριμα, ώστε να ενταχθούν σε εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. 

Η  ημερίδα θα  παράσχει ενημέρωση  αναφορικά με τα εργαλεία υποστήριξης και ενίσχυσης της Αειφόρου ενεργειακής ανάπτυξης των αγροτικών Κοινοτήτων,  και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτά. 

Στόχος της  επίσης είναι, η παρουσίαση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του «Συμφώνου των Δημάρχων» και η ενίσχυση που παρέχει σε αγροτικούς Δήμους προκειμένου να αυξήσουν την ενεργειακή τους απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Τέλος, έχει  ως σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης ενός Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, την κινητοποίηση της κοινής γνώμης, μέσω της 1ης δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Αμυνταίου, και την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και πληροφοριών. 

Ενημερωτικοί ιστότοποι σχετικά με την ημερίδα είναι : www.amyntaio.gr & http://erenet.epu.ntua.gr/.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…