Άρθρο Localit 27 Ιουνίου, 2012

Ημερίδα GRUNDTVIG στα Ιωάννινα

Ημερίδα με θέμα: « Φροντίζουμε Ανθρώπους που φροντίζουν Ανθρώπους, θα διοργανωθεί  στις 6 Ιουλίου 2012 στο δημαρχείο Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο Τομεακό Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση/ GRUNDTVIG», το οποίο αφορά σε διακρατικές συνεργασίες μικρής κλίμακας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Time & Carers». 

 Η ημερίδα, έρχεται σε συνέχεια  των πεπραγμένων της 6ης διακρατικής συνάντησης εργασίας,  κατά την οποία οι Εταίροι (δημόσιες και ιδιωτικές οργανώσεις από  Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ελλάδα-Δήμος Ιωαννιτών), παρακολούθησαν στις 7 Ιουνίου το 54ο Εθνικό Συνέδριο της Ισπανικής Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, με θέμα: οικογένεια: φροντίδα και υποστήριξη, που πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. 

Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα είναι, ένα τρίωρο προπαρασκευαστικό σεμινάριο εργαστηριακού τύπου, το οποίο προσφέρει βιωματική επαφή με επίκαιρο επιστημονικό υλικό για κρίσιμα στοιχεία σχετικά με τις παραμέτρους εξάντλησης των Ανθρώπων που Φροντίζουν Ανθρώπους. 

 Με τίτλο: «Στήριξη των Υποστηρικτικών Προσώπων», η σεμιναριακή αυτή βιωματική συνάντηση πραγματεύεται τις παραμέτρους που αποδυναμώνουν Ανθρώπους που Φροντίζουν Ανθρώπους και ανοίγει την προοπτική της τόνωσής τους μέσα από απλές προσεγγίσεις, που μπορούν να παγιωθούν στην καθημερινότητά τους, εξασφαλίζοντας την ευεξία τους καθ’ όλο το δύσκολο έργο τους. 

Η προπαρασκευαστική αυτή συνάντηση, εντοπίζει αίτια, αλληλουχίες και επιπλοκές μορφών εξάντλησης των Ανθρώπων που Φροντίζουν Ανθρώπους και επεξεργάζεται απαντήσεις, λύσεις και εξυγιάνσεις των καθημερινών τους λειτουργιών. 

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην κατάρτιση των συνιστωσών για τη θεμελίωση προτεραιοτήτων τοπικού επιπέδου, ώστε να υποστηριχθεί το ευρύ επίπεδο σχεδιασμού και το εξατομικευμένο επίπεδο προσωπικής ενδυνάμωσης των ενδιαφερομένων.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…