Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2013

Ηλεκτρονικό Σύστημα Έκδοσης Αδειών Δόμησης από το Δήμο Ηρακλείου

αρχιτεκτονικά σχέδιαΤέλος του 2013, αρχές του 2014, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Ηλεκτρονικό Σύστημα Έκδοσης Αδειών Δόμησης, και από το Δήμο Ηρακλείου. Ο δήμαρχος της πόλης Γ. Κουράκης είχε για το θέμα αυτό συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χ. Σπίρτζη.

Το σύστημα απλοποιεί όλες τις διαδικασίες και μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία. Όπως σημειώνεται από το Δήμο, με το νέο σύστημα οι  Πολιτικοί Μηχανικοί θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μελέτες και θα διαχειρίζονται από το γραφείο τους όλο το φάκελο  της Οικοδομικής άδειας. Η Πολεοδομία θα ελέγχει δικτυακά όλα τα στοιχεία καθώς και τη θέση του ακινήτου στο χάρτη και θα χορηγεί την έγκρισή της ή θα γνωστοποιεί ηλεκτρονικά  τις παρατηρήσεις της στον υπεύθυνο μηχανικό για τις απαραίτητες διορθώσεις.

«Είμαστε  από τους πρώτους Δήμους σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που θα κάνουμε  χρήση ενός Εκσυγχρονιστικού Εργαλείου Αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται  στους πολίτες και κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα στο τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  χάρις στη πολύ καλή συνεργασία  που έχουμε με το Τεχνικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο του  αλλά και άλλους φορείς.

« Πρόκειται για μια σπουδαία Καινοτομία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»,  συνέχισε ο κ. Κουράκης, «αφού  η υποβολή των αιτήσεων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μελέτες, οι διαδικασίες ελέγχου, η έγκριση και η έκδοση αδειών,  θα γίνονται και θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τη ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ  με την εφαρμογή του συστήματος  θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ δεν θα υποκαταστήσει  τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά θα λειτουργήσει  το συγκεκριμένο σύστημα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μηχανικούς, τους πολίτες και τις υπηρεσίες, το οποίο και θα λειτουργήσει με δικές του δαπάνες και προσωπικό.  Στο Ηράκλειο, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ,  θα λειτουργήσει  έως το τέλος του 2013 το αργότερο αρχές του 2014  αρχικά για να γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση των μηχανικών και όλων των εμπλεκομένων και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί κανονικά ενώ στόχος  όπως επεσήμανε είναι να λειτουργήσει μέσα στο 2014 σε όλη την Ελλάδα.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…