Άρθρο Localit 20 Μαρτίου, 2012

Η Τήνος “πήγε” Ουκρανία

Την Ουκρανία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Τήνου, του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου και του Ελληνοουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας “ΣΠΙΛΚΑ”.

Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του δημάρχου της πόλης Νικολάγιεφ και είχε ως σκοπό την παρουσίαση του όμορφου νησιού των Κυκλάδων ως τόπο τουριστικού προορισμού και την προσέγγιση του εμπορικού ενδιαφέροντος της Ουκρανίας.  

Η Τήνος παρουσιάστηκε μέσα από τη φωτογραφική έκθεση του Αριστείδη Κοντογεώργη, σε μια βραδιά με ελληνικό άρωμα, παρουσία του δημάρχου Νικολάγιεφ Βλαντιμίρ Τσάικα, του προξένου της Ελλάδας στην Οδησσό Αντώνη Χατζήρογλου και σημαντικών παραγόντων της πόλης του Νικολάγιεφ. Η Τήνος παρουσιάστηκε σε τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα πλαίσια της επίσκεψης και της συνεργασίας υπογράφηκε προσύμφωνο αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Τήνου και του Δήμου Νικολάγιεφ, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον μητροπολίτη κ. κ. Πιτιρίμ για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από την Ουκρανία. Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου.

Με γνώμονα την ανάπτυξη του τουρισμού ακόμη πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό και με τον προϊστάμενο του οικονομικού τμήματος του Προξενείου. Ο πρόξενος εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία, προκειμένου να προωθηθεί η Τήνος ανάλογα στην Οδησσό. Στην Οδησσό, η αντιπροσωπεία  επισκέφτηκε το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας και συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…