Άρθρο Localit 22 Μαΐου, 2012

«Η πόλη μας… αύριο, Η πόλη που θα ήθελα να ΖΩ»

Έκθεση , με έργα μαθητικών ομάδων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει από τις  20 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2012,ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

 Οι μαθητές, μέσα από την Τέχνη, με φαντασία και συναίσθημα, παρουσιάζουν την «πράσινη πόλη»,  καθώς και το «πράσινο σχολείο» στο οποίο θα ήθελαν να ζουν.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κολάζ και φωτογραφίας ή αφίσα με γραπτό μήνυμα, με τα οποία οι μαθητές συμμετείχαν στο Διαγωνισμό με θέμα «Η πόλη μας,… αύριο, Η πόλη που θα ήθελα να ΖΩ».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το  Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο  Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών, ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αθηναίων, και είχε την υποστήριξη των Εκδόσεων Πατάκη, των Φυτώριων Αντεμισάρη και της ECOWEEK, ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις-Les Rencontres de la Terre.

Το Φεστιβάλ αποτελεί τη βάση για την ετήσια συνάντηση  και στοχεύει στο να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει, όχι μόνο τους ενήλικες αλλά κυρίως τους νέους και ιδιαίτερα τα παιδιά, σε θέματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης τόσο της πόλης στην οποία ζουν, όσο και του χώρου του σχολείου τους.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τελευταία ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί  στον εκθεσιακό χώρο , επίσημη τελετή βράβευσης και θα απονεμηθούν από ειδική Επιτροπή έξι βραβεία στα αντίστοιχα σχολεία που ξεχώρισαν.

Τέσσερα από τα βραβεία είναι χρηματικά και θα χρησιμοποιηθούν για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των χώρων του σχολείου, ενώ τα άλλα δύο βραβεία είναι φυτά που θα χρησιμοποιηθούν σ τη δημιουργία ενός μικρού κήπου για τη βοτανική εκπαίδευση των μαθητών, καθώς και βιβλία για τη δημιουργία μιας οικολογικής βιβλιοθήκης.

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…