Άρθρο Localit 21 Δεκεμβρίου, 2013

Η ανάπλαση του Άλσους εξασφάλισε βραβείο στο Δήμο Περιστερίου

vraveioΔιεθνή διάκριση εξασφάλισε ο Δήμος Περιστερίου με την ανάπλαση του Άλσους. Συγκεκριμένα διακρίθηκε ανάμεσα σε πλήθος άλλων επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό «Environmental awards 2014». Ο δήμος διεκδίκησε και κέρδισε το βραβείο «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ» για το έργο ανάπλασης του Άλσους της πόλης και την βελτίωση του αστικού μικροκλίματος της περιοχής. Συγκεκριμένα, στις 18 Δεκεμβρίου 2013, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, σε ειδική τελετή, παρέλαβε το περιβαλλοντικό βραβείο. Στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για τον Δήμο Περιστερίου είναι προτεραιότητα η κατασκευή περιβαλλοντικών έργων, μέσα από προγραμματισμό και διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα.  Με το έργο της ανάπλασης του Άλσους επετεύχθη η βελτίωση του αστικού μικροκλίματος, αυξήθηκε το πράσινο, αναδιατάχθηκε το δίκτυο περιπάτου, κατασκευάστηκαν παιδότοποι και χώροι αναψυχής.

Η επιλογή κατάλληλης φύτευσης συνέβαλε και στον περιορισμό των ρύπων της ατμόσφαιρας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον οικολογικό σχεδιασμό του Άλσους και συμβάλουν στη μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας. Ταυτόχρονα, υπήρξε ειδική μέριμνα για την πλήρη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 5, στην εκπομπή Sale Temps Pour La Planete παρουσίασε αφιέρωμα στο νέο Άλσος επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το καταπράσινο Άλσος Περιστερίου κατάφερε να μειώσει την θερμοκρασία της περιοχής κατά 3-5 βαθμούς, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα υψηλών θερμοκρασιών.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…