Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2013

Γιάννινα: Eπιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση σχολείων ζητά ο δήμος

thermansi sxoliaΤην επιπλέον χρηματοδότηση του δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των σχολείων της περιοχής, ζητά με έγγραφό της προς τον αρμόδιο Υπουργό, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρά τις πενιχρές πιστώσεις που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω των σχολικών επιτροπών, μερίμνησε ώστε εγκαίρως να καλυφθούν με πετρέλαιο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι μέχρι και σήμερα οι ανάγκες των σχολείων με πετρέλαιο καλύπτονται κανονικά και χωρίς να έχει σημειωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στις 170 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το ποσό που διέθεσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των αναγκών με πετρέλαιο όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να προβεί και σε νέα επιπλέον επιχορήγηση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Παράλληλα σε επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, τονίζει πως «ο  χειμώνας –ο οποίος ας σημειωθεί ότι στην περιοχή μας διαρκεί  6-7 μήνες– με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, θα μας αναγκάσει πολύ  σύντομα να αναστείλουμε τη λειτουργία των σχολείων, αν δεν προχωρήσετε σε άμεση επιχορήγηση του Δήμου μας για κάλυψη των δαπανών θέρμανσης».

Η αντιδήμαρχος επισημαίνει ακόμη ότι:

α) Θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα  ένταξης του δήμου μας στην Α Γεωγραφική Ζώνη από τη Β που είναι σήμερα, διότι πρόκειται για ορεινή περιοχή με κλιματολογικές συνθήκες μεγάλης έντασης και διάρκειας, και

β) Θα πρέπει να εξετασθεί η  δυνατότητα επιστροφής στους δήμους του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και η διαδικασία υλοποίησής της.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…