Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2013

«Γειτονιές των Γεύσεων και «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» στο «Thessaloniki Food Festival»

food festivalΜια ξεχωριστή γευστική εκδήλωση, ένα street food party στα Λαδάδικα, με τίτλο “Οι Γειτονιές των Γεύσεων”, καθώς και  την «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» στο φουαγιέ του Δημαρχείου, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην τελευταία εβδομάδα των εκδηλώσεων του «Thessaloniki Food Festival».

Συγκεκριμένα, στην άλλοτε αγορά χονδρεμπορίου ελιάς, λαδιών,  δημητριακών κι “εδώδιμων αποικιακών”, στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα στις πλατείες Μοριχόβου και Αιγύπτου, που διατηρούν έντονα το μείγμα των γεύσεων και των αισθήσεων σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το street food party με τίτλο “Οι Γειτονιές των Γεύσεων”, κατά τις  ώρες 18.00-21.00.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, καταστηματάρχες από τα Λαδάδικα, που έχουν παράδοση στην καλή κουζίνα, καλούνται να παρουσιάσουν τους δικούς τους μεζέδες στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης προτείνοντας τις δικές τους θεσσαλονικιώτικες γευστικές επιλογές και δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας γαστρονομικής γιορτής δρόμου.

Αντίστοιχα, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στις ώρες 11.00-18.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» στο κλείσιμο των εκδηλώσεων του  « Thessaloniki Food Festival».

Πρόκειται για την διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, στην οποία καταστηματάρχες της πόλης παρουσιάζουν σε πάγκους προϊόντα των γιορτών για όλη την οικογένεια. Όπως η Ελληνική και η Διεθνής Αγορά, που προηγήθηκαν στον ίδιο χώρο, έτσι και η  Χριστουγεννιάτικη, στοχεύει στη γνωριμία της ελληνικής κουζίνας και των γεύσεων απ όλο τον κόσμο.

Γλυκά, ζαχαρωτά, μελομακάρονα και δεκάδες άλλες λιχουδιές πασπαλισμένες από την άχνη των Χριστουγέννων, συνοδεία μουσικής και φώτων, θα πλαισιώσουν την γιορτή που, λόγω του γιορτινού κλίματος και της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας οι γλυκιές  γεύσεις και οι χαρούμενες μελωδίες θα είναι κυρίαρχες.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…