Άρθρο Localit 03 Ιανουαρίου, 2014

Γ. Κουράκης: Πρωτόγνωρο να διώκονται πειθαρχικά οι αιρετοί επειδή υπερασπίζονται τα συμφέρονται των δημοτών

Kourakis «Είναι πρωτόγνωρο  οι αιρετοί να κινδυνεύουν με πειθαρχικές διώξεις επειδή υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών» σχολιάζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών περί πειθαρχικών διώξεων εναντίον δημάρχων που υπερασπίζονται συμβασιούχους στα δικαστήρια.

«Oι ανάγκες  των τοπικών κοινωνιών καθορίζονται  από  τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των τοπικών αρχών και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καθοριστούν με αποφάσεις υπουργών μέσω εγκυκλίων.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους»

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι «η  Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει γίνει η δεξαμενή από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα με αποφάσεις του κράτους ενώ παράλληλα η  κατάργηση υπηρεσιών όπως της Δημοτικής Αστυνομίας  και των Σχολικών Φυλάκων  έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του θεσμού.

Υπερασπίζομαι  και στηρίζω   όσους εργαζόμενους  προσελήφθησαν με το νόμο 2190 μέσω δηλαδή ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε γιατί με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε όλη τη Κοινωνία για παράδειγμα τους μόνιμους  εργαζόμενους του δήμου Ηρακλείου που δικαιώθηκαν  πρόσφατα, τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, τους Σχολικούς Φύλακες που έχουν προσληφθεί πάνω από 13 χρόνια αλλά και άλλες ειδικότητες.

Θα συνεχίσω να το κάνω και κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει όπως επίσης και να λέω την άποψή μου όποτε μου ζητηθεί».

Επίσης ο δήμαρχος Ηρακλείου σημειώνει ότι  Κυβέρνηση , Τοπική Αυτοδιοίκηση ,φορείς και πολίτες πρέπει να σέβονται το θεσμό της δικαιοσύνης και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος Ηρακλείου δεν έχει   περιπτώσεις  που να έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ .

«Αναποτελεσματικές  οι απολύσεις –διέξοδος στα διαθρωτικά μέτρα»

Τονίζει επίσης  ότι  δεν  ισχύει η απόφαση μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις  «αφού μέχρι το 2016 δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόσληψη  με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Μητροπολιτικού δήμου Ηρακλείου  που καλύπτει ανάγκες και άλλων περιοχών. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ξανά οι δήμοι να είναι τα θύματα μιας νέας κινητικότητας ή νέων απολύσεων .

Θα πρέπει οι Δήμοι να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το προσωπικό τους για την άσκηση των τοπικών υποθέσεων ως έκφραση της Διοικητικής Αυτοτέλειάς τους.

Δεν σώζεται το ελληνικό κράτος από τις απολύσεις που γίνονται. Οι πολιτικές αυτές οδηγούν σε αδιέξοδο. Πρέπει να ληφθούν διαθρωτικά μέτρα προς την κατεύθυνση  της πάταξης της φοροδιαφυγής, του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου των καυσίμων και παράλληλα να υπάρξει μια καθαρή δημόσια διοίκηση με πάταξη των φαινομένων  διαφθοράς με αξιοκρατία και μείωση της γραφειοκρατίας. Αυτά πρέπει να διορθώσει το κράτος για να βγούμε από το αδιέξοδο».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…