Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2013

Γ. Μπουτάρης: Απαράδεκτη κάθε σκέψη για κλείσιμο της TV100

ds thessalonikisΤελείως απαράδεκτη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV 100), ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τα σενάρια που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, για κλείσιμο των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης, τονίζοντας ότι η  ΔΕΠΘΕ δεν είναι προβληματική επιχείρηση, καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για τους δήμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.  Επίσης  προανήγγειλε και την “δικαστική οδό” για το θέμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Όταν αναλάβαμε (τη διοίκηση) το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν. Εγώ είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στον Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης, ζήτησε – απευθυνόμενος στο Σώμα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου – την από κοινού δράση για την προστασία της ενημέρωσης. Όπως είπε, τυχόν απώλεια της δημοτικής τηλεόρασης θα είναι μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…