Άρθρο Localit 16 Ιανουαρίου, 2014

Γ. Μπουτάρη: Ίδια ημερομηνία δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές

BoutarisΤην διαφωνία του με το ενδεχόμενο να διεξαχθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες οι δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης εμφανίζεται αντίθετος με τον ορισμό του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από αυτή των ευρωεκλογών. Μάλιστα καταλογίζει στην κυβέρνηση «σπουδή» υποστηρίζοντας ότι καταβάλλεται  προσπάθεια υποβιβασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα εργαλείο το οποίο θα εξυπηρετεί κοντόφθαλμες τακτικές.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν τυχόν οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνουν πράξη, φοβάμαι πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα βρεθεί μόνο στα λόγια να ρητορεύει υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην πράξη θα την έχει υποβιβάσει σε άλλο ένα εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών. Χώρια που θα θέσει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της εκλογικής αναμέτρησης».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνει επίσης ότι δεν κατανοεί γιατί τόση σπουδή από πλευράς της κυβέρνησης να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία. Επιπλέον υποστηρίζει ότι στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και το νομοθετικό πλαίσιο που το διέπει αναφέρεται ρητά πως οι δύο εκλογικές κάλπες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…