Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2012

Φθηνό λάδι στη Βόλβη από τη Στυλίδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διάθεση ελαιόλαδου από το δήμο Στυλίδας στους κατοίκους του δήμου Βόλβης. Έπειτα από πρωτοβουλία των δημάρχων Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη και Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου και τη στενή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων των δυο δήμων, το τελευταίο δίμηνο έχουν ήδη διατεθεί 25 τόνοι αρίστης ποιότητας ελαιόλαδου, με στόχο να φθάσουν τους 50 τόνους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο δήμος Στυλίδας συνεργάζεται με τοπικούς ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας, οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιημένο ελαιόλαδο, που μεταφέρεται στο δήμο Βόλβης και χωρίς μεσάζοντες, μοιράζεται από τα τοπικά συμβούλια και επιλεγμένα καταστήματα (σούπερ μάρκετ, μανάβικα κ.ά.), στη χαμηλή τιμή των 13 ευρώ τα 5 λίτρα. Η επιτυχημένη συνεργασία των δυο δήμων, πρόκειται να διευρυνθεί και στη διάθεση ποσοτήτων ελιάς, σε τιμή κόστους.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης από την αρχή της χρονιάς έχει μοιράσει 100 τόνους πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, ενώ προετοιμάζεται και η διανομή ρυζιού, σε συνεργασία με ορυζοπαραγωγούς της Χαλάστρας.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης τονίζει ότι «αποτελεί υποχρέωση μας αυτές τις δύσκολες ώρες της οικονομικής κρίσης, να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διάθεση φθηνών αγροτικών προϊόντων. Οι δήμοι της χώρας δείχνουν έναν εναλλακτικό δρόμο παράκαμψης των μεσαζόντων και πραγματικής βοήθειας των ελληνικών νοικοκυριών που δοκιμάζονται σκληρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο για την πολύτιμη βοήθεια του σε αυτή μας την προσπάθεια, που σύντομα εκτός από το ελαιόλαδο θα επεκταθεί και στις ελιές».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος σημειώνει ότι «η άψογη συνεργασία μου με το δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη με στόχο τη διάθεση αγροτικών προϊόντων σε τιμή κόστους, όχι μόνο χτυπά την ακρίβεια και δίνει ανάσα στους δοκιμαζόμενους πολίτες, αλλά αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για τους ελαιοπαραγωγούς της ανατολικής Φθιώτιδας».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…