Άρθρο Localit 28 Φεβρουαρίου, 2012

Έργα ανάπλασης στην Κατερίνη

                                               Στην υλοποίηση ενός έργου πνοής για τη πόλη της Κατερίνης προχωρεί ο δήμος,  προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. Μεταξύ των άλλων η μελέτη προβλέπει την αξιοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, ενώ ο σχεδιασμός θα είναι βιοκλιματικός. Οι εργασίες ανάπλασης ξεκινούν από τη συμβολή των οδών Τραπεζούντος και Θεσσαλονίκης  στην περιοχή των Αστικών.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι μηδενική η επιβάρυνση των δημοτών. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης υπογράμμισε ότι το έργο αφορά μια περιοχή η οποία «ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες. Η ανάπλαση της θα γίνει με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Πρόκειται για βιοκλιματικό σχεδιασμό που θα ξεκινά από την οδό Δ. Νίκα μέχρι την Αγία  Αικατερίνη και την οδό Σβορώνου». Επίσης ο Σ. Χιονίδης με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι πρόκειται  «για ένα έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην πόλη, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα δώσει αξίες στις οικοδομές».

Οι περιοχές που εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάπλασης  

Οι περιοχές που θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης. Συνολικά η ανάπλαση θα αφορά 32 οδούς που είναι οι εξής:
16ης Οκτωβρίου από Ζαλόγγου έως Σβορώνου, Α’ πάροδος Κασσάνδρου, Α’πάροδος Κολινδρού, Αθανασίου Ζαφειράκη, Ανδριανουπόλεως, Γαστούνης, Γιαννιτσών από Π.Π. Γερμανού, Δ. Νίκα από Ευκλείδου έως Κασσάνδρου, Δοϊράνης από Κουντουριώτου έως Τσακάλωφ, Δορυλαίου, Ευκλείδου από Αθανασίου Ζαφειράκη έως Αναπαύσεως, Εφέσσου από Ειρήνης έως 19ης Μαΐου, Ζαλόγγου από Μ. Αλεξάνδρου έως Κίτρους, Ζαΐμη, Καποδιστρίου από Εθνικής Αντίστασης έως Τσακάλωφ, Καραισκάκη, Κίτρους από Ζαλόγγου έως Κασσάνδρου, Κολινδρού από Π.Π. Γερμανού έως Ζαλόγγου, Κουντουριώτου από Σβορώνου έως Ζαλόγγου, Κρέσνας από Σβορώνου έως Ζαλόγγου, Κων/νου Παλαιολόγου από Σβορώνου έως Εθνικής Αντίστασης, Οινόης, Π.Π. Γερμανού, Περγάμου, Περδίκα, Σαρανταπόρου, Σεφέρη, Σκρά, Τραπεζούντος από Περδίκα έως Αναπαύσεως Τσακάλωφ και Υψηλάντου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…