Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2012

Ένατη αδελφοποίηση για το δήμο Ολυμπίας

Η παγκόσμια αναγνώριση της Αρχαίας Ολυμπίας ως σημείου αναφοράς του αθλητικού πνεύματος, της ειρήνης και της φιλίας έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος της περιοχής να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με δήμους από όλο τον πλανήτη.

Την  προηγούμενη Τρίτη 8 Μαΐου ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αδελφοποιήθηκε με το δήμο Γιακούτσκ της Δημοκρατίας της Σάχα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η υπογραφή της Πράξης Αδελφοποίησης έγινε από το δήμαρχο  Θύμιο Κοτζιά και τον ομόλογό του Αϊσέν Νικολάγεφ. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Ναό της Ήρας. Αναφερόμενος ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας στην αδελφοποίηση με το Γιακούτσκ, υπογράμμισε ότι «ο δήμος μας πιστεύει πως  η αδελφοποίηση αυτή θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες για την ανάπτυξη βαθύτερης συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των πολιτών μας, αλλά και μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας, θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον φιλειρηνικό χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα διαδώσει τις πανανθρώπινες αξίες της Ολυμπιακής Ιδέας και θα συμβάλλει στην Παγκόσμια Ειρήνη». Ο δήμαρχος του Γιακούτσκ Αϊσέν Νικολάγεφ στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ζεστή φιλοξενία που δέχθηκε η αντιπροσωπεία της πόλης του από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και εξέφρασε την ελπίδα  η συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων να ενδυναμώσει τις φιλικές σχέσεις των λαών τους. 

Η 9η αδελφοποίηση  

Εκτός από το δήμο του  Γιακούτσκ η Αρχαία Ολυμπία έχει αδελφοποιηθεί με εννέα πόλεις από όλο τον πλανήτη, (Ιναζάβα της Ιαπωνίας, Ολύμπια της πολιτείας Ουάσιγκτον,  Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Γκρομποσχάιμ της Γερμανίας, Καμιζάνο και Κογκολέτο της Ιταλίας, Αντίπολη της Γαλλίας και Χαϊντιέν Κίνας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…