Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2014

«Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» στο Δήμο Γαλατσίου

ypertasiΗ πρώιμη ανίχνευση της υπέρτασης σε φαινομενικά υγιή άτομα, η πρόληψη των επιπλοκών της υπέρτασης, και  η εκπαίδευση στην αυτορρύθμιση της υπέρτασης με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες, είναι μερικοί μόνο από τους στόχους του προγράμματος, «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» που θα ξεκινήσει  στο Δήμο Γαλατσίου μέσα στον Ιανουάριο 2014.

Για την υλοποίησή του το Τμήμα Προάσπισης και Προαγωγής της Υγείας και Υγιεινής της Κοινωνικής Υπηρεσία τους Δήμου, συνεργάζεται με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς της κοινότητας.

Οι πολίτες του Γαλατσίου θα μπορούν να προσέρχονται στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, κατόπιν ραντεβού. Θα συναντώνται με  εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και Επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες & Προαγωγής της Υγείας. Εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια εντάσσονται στο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει:

  • Δωρεάν συμμετοχή (για τις μετρήσεις πίεσης και τις συναντήσεις διαχείρισης του στρες)
  • Δωρεάν εξετάσεις στο Λαϊκό Νοσοκομείο (Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου), εφόσον κριθεί απαραίτητο, από το Ιατρικό προσωπικό του Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες.  Για  ραντεβού  στα τηλέφωνα: 210-6534507, 6978101567 (9:00-17:00 Καθημερινά)

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…