Άρθρο Localit 18 Δεκεμβρίου, 2013

Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Δημοτική Πινακοθήκη ΑγρίνιοΔυναμικά ξεκίνησε τη λειτουργία της  η Δημοτική Πινακοθήκη του Αγρινίου,μια νέα σημαντική υποδομή πολιτισμού για την πόλη, που εγκαινιάστηκε χθες Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013,στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας, με την έκθεση χαρακτικών του Παναγιώτη Τέτση, από τη Συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου 2014 και θα λειτουργεί:  Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:00 & 18:00-20:30, Κυριακή 10:00-13:00 (Δευτέρα κλειστά), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα εγκαίνια έγιναν από το Δήμαρχο Αγρινίου  Παύλο Μοσχολιό, παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, του χαράκτη Παναγιώτη Τέτση, του Διευθυντή του ΜΙΕΤ  Διονύση Καψάλη, του πρώην Δημάρχου Αγρινίου Γιάννη Βαινά, Αντιδημάρχων,  Δημοτικών Συμβούλων καθώς και πλήθους πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, «Εγκαινιάζουμε τη Δημοτική Πινακοθήκη σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης, χωρίς ωστόσο να στερήσουμε τίποτα από την κοινωνική μέριμνα, επειδή δεσμευτήκαμε ότι η πόλη πρέπει να αποκτήσει τις δομές πολιτισμού που δικαιούται και της αξίζουν, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι ζωή και χωρίς αυτόν δεν υπάρχει μέλλον. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας και από τότε μέχρι σήμερα εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι για να δημιουργηθεί αυτός ο ξεχωριστός χώρος που θα τον απολαμβάνουν οι επόμενες γενιές».

«Όσο μας πιέζουν τα καθημερινά προβλήματα τόσο εμείς οφείλουμε να προτείνουμε άλλες διεξόδους που οδηγούν σε κόσμους πνευματικής αναζήτησης και διαλόγου κάνοντας λιγότερο οδυνηρή την καθημερινότητά μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης, ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…