Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2013

Δύο εκατομμύρια ευρώ στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό «ΕΕΑ and Norway Grants»

κόμβος αλληλοβοήθειας πολιτώνΣε χρηματοδότηση ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει ο χρηματοδοτικός μηχανισμός της κυβέρνησης της Νορβηγίας, «Εuropean Εconomic Αrea and Norway Grants».

O χρηματοδοτικός μηχανισμός «ΕΕΑ» αποσκοπεί στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή της Νορβηγίας, του Λινχνεστάιν και της Ισλανδίας. Επιλέξιμα κράτη για χρηματοδότηση είναι 16 κράτη-μέλη της ΕΕ από την Κεντρική και τη Νότια Ευρώπη. Η χρηματοδότηση στοχεύει στην υλοποίηση προγραμμάτων σύμφωνα με τις εθνικές προτεραιότητες και τους ευρύτερους στόχους της ΕΕ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των συμβαλλόντων μελών και των φορέων που συμμετέχουν.  Ο σχεδιασμός των εθνικών προγραμμάτων βασίζεται στις αρχές της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ορθής διακυβέρνησης,  της αειφόρου ανάπτυξης και της ισότητας των φύλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κόμβος Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων μέσα σε 1,5 χρόνο λειτουργίας, στηρίζει περισσότερες από 3.500 οικογένειες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.  Το καινοτόμο πρόγραμμα, διάρκειας 15 μηνών που κατέθεσε ο δήμος Αθηναίων και εγκρίθηκε, έχει ως σκοπό του έχει την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Δήμου, για τη βοήθεια σε 14.000 πολίτες,  καθώς και την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων στην πόλη.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…