Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2012

Δράσεις απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από το δήμο Βόλου

Ξεκίνησε  η υλοποίηση του προγράμματος “Προώθηση Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο” της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠ-ΕΚΟ Βόλου, η οποία χρηματοδοτείται με 440.000 ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία.

 Στόχος της δράσης είναι η εξασφάλιση δημιουργίας θέσεων απασχόλησης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ) με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.
Το  συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ANEBO Α.Ε.), ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν ο Δήμος Βόλου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε η  πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. το οποίο, αφού συγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε τον Διαχειριστή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, προχώρησε στην έγκριση του αναμορφωμένου Σχεδίου Δράσης και του Προϋπολογισμού της προς ένταξη Πράξης, καθώς επίσης στην έγκριση του Συμφώνου Αποδοχής των Όρων της Απόφασης Ένταξης της Πράξης.

Η υλοποίηση της πρότασης θα διαρκέσει 24 μήνες. Στοχεύει,  στη μείωση του ποσοστού ανεργίας ενισχύοντας τη δημιουργία τουλάχιστον 10 κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς του Πολιτισμού, της Πράσινης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Οικονομίας από 80 ανέργους που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που ορίζει το Πλαίσιο, με απώτερο σκοπό την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο διευρυμένο Δήμο Βόλου.
Στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται: 1)Μελέτη αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης της τοπικής αγοράς εργασίας, 2)Δικτύωση Αναπτυξιακής Σύμπραξης και επαφές με επαγγελματικούς φορείς, 3)Δικτύωση Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τοπικούς φορείς Αυτοδιοίκησης, 4)Δικτύωση με άλλους φορείς εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας 5)Δημοσιότητα – ευαισθητοποίηση, 6)Συντονισμός και Διαχείριση, 7)Κατάρτιση – επιμόρφωση, 8)Ενδυνάμωση – συμβουλευτική, 9)Επαγγελματική Υποστήριξη – Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού, 10)Επαγγελματική Υποστήριξη – Αγροτικός Τομέας, 11)Επιχειρηματικότητα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…