Άρθρο Localit 23 Μαρτίου, 2012

Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Τρίπολη

Τη δυνατότητα κατασκευής δημοτικού Λαχανόκηπου, όπου οι δημότες θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο, εξετάζει η δημοτική Αρχή της Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αλλά και να ασχοληθούν με την αγροτική ζωή τους τόπου. 

Ο δήμος προτίθεται να διαθέσει έναντι συμβολικού τιμήματος τεμάχια γης έκτασης 75-100 τ.μ το καθένα, σε μια  έκταση 20 στρεμμάτων συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τρίπολης, πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους του δήμου.

Δικαίωμα θα έχουν όλοι οι δημότες του νέου δήμου Τρίπολης , με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση. Θα έχουν επίσης την υποχρέωση να διαθέτουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. 

Προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των δημοτών για συμμετοχή στη δραστηριότητα αυτή, ο Δήμος Τρίπολης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, που βρίσκεται στο Νέο Δημαρχείο και στην οδό Λαγοπάτη και Αταλάντης από 21/03/2012 έως 10/04/2012 .
Η κατασκευή του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό συμμετοχής των ενδιαφερομένων .

Εάν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αναμενόμενο που προσδοκά η Δημοτική Αρχή προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , στους ανέργους  , στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους  ώστε να μην αποκλειστούν σε καμία περίπτωση από τη διαδικασία ενώ οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες δεν θα έχουν και καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…