Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2014

Δήμος Βύρωνα:Δράσεις πρόληψης για τον σακχαρώδη διαβήτη,τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο

Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου δίνει η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά τους δημότες ηλικίας 40-60 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία της Αττικής που συνεργάζονται με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν στους δημότες Βύρωνα, καθώς το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ, ενώ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου θα πραγματοποιηθούν: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης, και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου και ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι (με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση) και οι μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

«Μία ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου μας, έρχεται να αποδείξει έμπρακτα τη σημασία που έχει για εμάς ο τομέας της πρόληψης. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας συνεχίζουμε να υλοποιούμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και να αποδεικνύουμε τη μέριμνα για τους συνανθρώπους μας» υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Τη σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων πρόληψης επισημαίνει από πλευράς του και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιατρός Χρίστος Γώγος, τονίζοντας «αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής του Βύρωνα να έχουν οι συμπολίτες μας τη δυνατότητα υποβολής σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και παράλληλα να μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς μέσα από ομιλίες και ημερίδες για θέματα υγείας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι πολίτες καλούνται να παρακολουθήσουν δίωρη επιστημονική ομιλία, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Μετά το τέλος της επιστημονικής ομιλίας οι ενδιαφερόμενοι δημότες που πληρούν τα κριτήρια για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου Δήμου Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59 και Αγίας Σοφίας), από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, με ομιλητές την ιατρό Ιωάννα Νικολούτσου, MD και Ph.D. και την ψυχολόγο Κατερίνα Γιαννοπούλου, M.Sc.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικών Ιατρείων Βαγγελή Βασιλική (τηλ. 210- 7624403).

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…