Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2012

Δήμος Βύρωνα: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διήμερη Οικοσυνάντηση στον Υμηττό με τους μικρούς Βυρωνιώτες

Ένα διήμερο περιπέτειας με περιβαλλοντικά μηνύματα, οικολογική ευαισθησία, καθαρισμό του βουνού και πολύ παιχνίδι πέρασαν το Σαββατοκύριακο στον Υμηττό οι  μικροί μας συμπολίτες. 

Η οικοσυνάντηση που διοργάνωσαν ο Δήμος Βύρωνα, οι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόφωνο» παρέα με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και τα «Οικολογήματα», στις 9 και 10 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ήταν μια ευκαιρία για δράση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του βουνού.  

Το απόγευμα του Σαββάτου, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στον Κουταλά, όπου ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιλτιάδης Μπαντής τα ενημέρωσαν για τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και του πρασίνου. Αμέσως μετά, τα παιδιά καθάρισαν το δάσος του Κουταλά και διαχώρισαν τα σκουπίδια σε ανακυκλώσιμα και μη. Μάλιστα, δημιούργησαν ένα τεράστιο πανό γεμάτο οικολογικά μηνύματα και ζωγραφιές, προτρέποντας να διατηρήσουμε τον Υμηττό καθαρό, καθώς είναι υπόθεση όλων μας. 

Την Κυριακή το πρωί, οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου Βύρωνα και ο Συντονιστής Προγραμμάτων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Βασίλης Νομικός «σύστησαν» στα παιδιά τον Υμηττό και τους μίλησαν για τις αναδασώσεις στην περιοχή, σημειώνοντας ότι όλοι μας, και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, πρέπει να προσέχουμε το δάσος.   

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν στο «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», υπό την καθοδήγηση της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων Βύρωνα-Καισαριανής. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εξαιρετική παράσταση κουκλοθεάτρου «ΟΙΚΟλογήματα», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Την παράσταση έδωσε η Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Κοκου-Μουκλό». 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε στο χώρο έκθεση βιβλίων για το περιβάλλον, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν δωρεάν βιβλία.  

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…