Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2012

Δήμος Βόλβης: Ξεκίνησε η υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών

Ο Δήμος Βόλβης  στα πλαίσια ανάληψης πρωτοβουλιών για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος όχλησης από την εμφάνιση κουνουπιών τόσο για τους  κατοίκους  όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες  της περιοχής κατά την θερινή περίοδο  αλλά και για την διασφάλιση των καλύτερων όρων  της δημόσιας υγείας δρομολόγησε  και για φέτος τις  παρακάτω δράσεις:

  Με Απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γαλαμάτη συστάθηκε  οκταμελής Τοπική  Επιτροπή  για τον καλύτερο σχεδιασμό, συντονισμό, εποπτεία, παρακολούθηση και έλεγχο  των δράσεων  αντιμετώπισης  των κουνουπιών  και των επιπτώσεών  τους.

 Ο Δήμος Βόλβης συμμετέχει στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελείται σε περιφερειακό επίπεδο  μέσω της ΑΝΕΘ.

  Σε τοπικό επίπεδο  και ιδιαίτερα στην παράκτια ζώνη του Δήμου πραγματοποιείται  ήδη από τις αρχές Απριλίου  πιλοτικό πρόγραμμα  καταπολέμησης κουνουπιών σε όλες τις αστικές περιοχές.

   Εκτυπώθηκε  και εντός των προσεχών ημερών θα διανεμηθεί σε όλους τους επαγγελματίες – καταστηματάρχες  και στους κατοίκους ειδική αφισέτα  και ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισης των εστιών δημιουργίας κουνουπιών.

 Με αφορμή την 1η σύσκεψη της Τοπικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 στο Δημαρχείο  Βόλβης,   ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γαλαμάτης  επεσήμανε τα παρακάτω :

«Η διασφάλιση  της δημόσιας υγείας  και η προστασία της διαβίωσης και της άνετης διαμονής  τόσο των κατοίκων  μας  όσο  και των παραθεριστών μας, από οχλήσεις και επιβαρύνσεις,  αποτελεί για τον Δήμο μας μέγιστη προτεραιότητα και απαράβατη ηθική υποχρέωση. Όπως κάθε χρόνο, προς αυτή την κατεύθυνση, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η θερινή – τουριστική μας  περίοδος να εξασφαλίσει όλες τις εγγυήσεις άνετης και ευχάριστης διαμονής στην επικράτεια του Δήμου μας».   

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…