Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2011

Δήμος Βόλβης: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, παρουσίασε την Α΄ φάση του στρατηγικού σχεδιασμού για το Δήμο Βόλβης « Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012 – 2014».

Στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου και οι δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει την επόμενη χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων του (περιβάλλον, υποδομές, κοινωνική μέριμνα, κ.ο.κ.). Επίσης, περιλαμβάνονται στόχοι και δράσεις για τη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται διαδικασίες διαβούλευσης με υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις ή ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Βόλβης, στα πλαίσια της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων στον καθορισμό του οράματος και της στρατηγικής για την περιοχή, καλεί τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν δράσεις που πιστεύουν ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Η διαδικασία διαρκεί δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση και κατάθεση ερωτηματολογίου στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βόλβης, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου ή με αποστολή e-mail στη διεύθυνση dimos@dimosvolvis.gr. Το σχέδιο του Επιχειρησιακού προγράμματος και το ερωτηματολόγιο βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλβης http://www.dimosvolvis.gr/, με την ένδειξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλβης κ.  Δημήτρης Γαλαμάτης για τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης υπογράμμισε: «Γνώμονας των οργανωτικών επιλογών του Δήμου μας είναι ο πολίτης και η εξυπηρέτηση των αναγκών του. Η αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών και των προκλήσεων της εποχής μας σε ένα μεταβαλλόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που μαστίζεται από την οικονομική κρίση απαιτεί την εφαρμογή συμμετοχικών διαδικασιών.

Το Επιχειρησιακό μας Σχέδιο για τα επόμενα τρία χρόνια θέλουμε να έχει την σφραγίδα της τοπικής μας κοινωνίας.

Κάνοντας πράξη την εσωτερική δημοτική αποκέντρωση στη γειτονιά και στο χωριό, με απόλυτη διαφάνεια προωθούμε τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες με όρους διεύρυνσης της συμμετοχής του πολίτη και εμβάθυνσης της δημοκρατίας, αλλά και την ανάδειξη του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και των τοπικών κοινωνικών οργανώσεων.»

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…