Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2012

Δήμος Βόλβης: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Σταυρού

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Ι.Κ.Α. ΣΤΑΥΡΟΥ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΒΟΛΒΗΣ 

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης στην συνεδρίαση  της 30ης Ιανουαρίου 2012  με την αριθμ. 7/2012  Ομόφωνη Απόφασή του,  διαμαρτύρεται  και αντιτίθεται  στην  πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ  για την κατάργηση του Υποκαταστήματος  ΙΚΑ Σταυρού.

 Όπως υπογραμμίζεται  από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,  η απόφαση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ να κλείσει  το υποκατάστημά του στον Σταυρό,  το μοναδικό  στα όρια του Δήμου Βόλβης, αποτελεί  άλλο ένα  τεράστιο πλήγμα στην παραπαίουσα οικονομική δραστηριότητα  της  περιοχής μας  και δημιουργεί  ανυπέρβλητα προβλήματα  στην εξυπηρέτηση χιλιάδων ασφαλισμένων  δημοτών μας.

 Η αποκέντρωση  και η στήριξη  της περιφέρειας  είναι αδιανόητο  να γίνεται με την λήψη μέτρων που εξοντώνουν  και αφανίζουν  την επαρχία.

 Ο συγκεντρωτισμός των υπηρεσιών με το πρόσχημα των οικονομιών κλίμακας, γίνεται  για άλλη μία φορά εμπόδιο στην τοπική ανάπτυξη, πηγή ταλαιπωρίας για  τους πολίτες  και πηγή δυσχερειών  στην τοπική επιχειρηματικότητα.

 Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει  το υποκατάστημα ΙΚΑ Σταυρού,  αλλά αντίθετα, αίτημα των φορέων  του Δήμου μας είναι η  δημιουργία και η λειτουργία πολυϊατρείου του ΙΚΑ.

 Η δεδομένη  έλλειψη νοσηλευτικού  προσωπικού  και παροχών  από το μοναδικό Κέντρο Υγείας, τα τεράστια προβλήματα  πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης  και οι μεγάλες αποστάσεις των οικισμών  του Δήμου  μας  που απέχουν  ακόμα  και 80 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, συνηγορούν  όχι  στην κατάργηση  αλλά στην αναβάθμιση  των παρεχόμενων  υπηρεσιών του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα.

  Ενώ η Κυβέρνηση  επαγγέλλεται  «χτύπημα»  της εισφοροδιαφυγής, με πολιτικές  που βάζουν εμπόδια και καταργούν δομές, ουσιαστικά συμβάλλει στο αντίθετο. 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης :

 Διαμαρτύρεται έντονα  για τις εξωπραγματικές  δομικές αλλαγές που επιχειρούνται  σε βάρος της επαρχίας  και του κόσμου της υπαίθρου.

  Ζητά από κάθε πολιτικό  και κυβερνητικό παράγοντα  την άμεση παρέμβασή του για να μην κλείσει  το Υποκατάστημα  ΙΚΑ Σταυρού.

 Διατυπώνει κατηγορηματικά την πρόθεσή του προς όλα τα επίπεδα  του συγκεντρωτικού – επιτελικού κράτους,  ότι θα αγωνιστεί με κάθε  νόμιμο τρόπο και με κάθε μέσο για την ισότιμη  και δίκαιη αντιμετώπιση  των κατοίκων  του Δήμου Βόλβης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…