Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Βόλου:Το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα το κόσμημα

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LeonardoDaVinci συμμετέχει το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου μαζί με άλλους 7 εταίρους από την Ευρώπη – εταιρίες και εκπαιδευτικές μονάδες. Τίτλος του προγράμματος είναι «Makingjewellery –smallenterprisesγιαέναbigEuropeancrises» και στόχος η ενίσχυση των μικρών μονάδων αργυροχρυσοχοΐας και η στήριξή τους στην Ευρώπη της κρίσης, μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων στην Ισπανία, κατά την οποία, εκτός από το Τμήμα Κοσμήματος το Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, σχολές από την Τσεχία, την Κύπρο και τη Φινλανδία παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες, ενώ τέσσερις εταιρίες από την Ισπανία και την Πολωνία ενημέρωσαν τους εταίρους για τη δράση τους στο χώρο του κοσμήματος και την άμεση συνάρτηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Το διετές πλάνο του project(2013-2014) περιλαμβάνει σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, δημιουργία και-dictionary, power-point και video σχετικά με την κατασκευή κοσμημάτων, στα οποία, μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, θα έχουν πρόσβαση άνθρωποι από όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με το κόσμημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εργαλείου Πιστωτικών Μονάδων ECVET που ισχύει σ’ όλη την Ευρώπη και, όπως τονίστηκε, η παροχή τους μέσω του προγράμματος θα αποτελέσει ένα ακόμη επαγγελματικό εφόδιο στους σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το ΔΙΕΚ Βόλου εκπροσώπησαν στην εναρκτήρια συνάντηση προγραμματισμού των δράσεων του προγράμματος, ο διευθυντής Φίλιππος Καλογιάννης και η καθηγήτρια του Τμήματος Κοσμήματος Λέτα Αργυράκου.


ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…