Άρθρο Localit 30 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Βόλου: Πρόταση για κυκλική κρουαζιέρα στο Αιγαίο

κρουαζιέραΤην προοπτική καθιέρωσης κυκλικής εβδομαδιαίας κρουαζιέρας στις πόλεις – λιμάνια Πειραιά, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης και Μυκόνου εξετάζει η δημοτική αρχή Βόλου

Στο πλαίσιο αυτό υπεβλήθη σχετική πρόταση από την Επιτροπή

Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Βόλου προς τους αντίστοιχους Δήμους και τους Οργανισμούς Λιμένων των ελληνικών πόλεων, όπως επίσης στους αρμόδιους φορείς της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης

Μέσω της πρότασης καλούνται οι εμπλεκόμενες πλευρές σε διερευνητική συνάντηση που θα γίνει στο Βόλο, στις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες.

Όπως εκτιμά ο δήμος, η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας μπορεί να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες των πόλεων –λιμανιών, καθώς είναι δυνατόν να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, στη δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης και απασχόλησης, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην άμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας – με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στο άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών, κ.α.

Στην επιστολή που απεστάλη στους δήμους και τους φορείς τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η κρουαζιέρα με αφετηρία τον Πειραιά, ανέκαθεν περιορίζεται κυρίως σε 3-4 Ελληνικά νησιά, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα καταπληκτικό νησιώτικο σύμπλεγμα και μια πλούσια ενδοχώρα σε Ιστορία, Φύση κλπ. Συνεπώς, δεν υπάρχουν repeater πελάτες αυτού του προϊόντος στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, περιοχές, όπως ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη, προσεγγίζονται κυρίως μόνον μέσω κατ’ αποκοπήν ολικών ναυλώσεων, αν και διαθέτουν Μετέωρα, Πήλιο, Βεργίνα, Όλυμπο, Δίον κλπ.

«Για τη διεύρυνση της κρουαζιέρας στον ελληνικό χώρο» προστίθεται «απαιτείται συνεργασία μεταξύ των πόλεων – λιμένων που επιθυμούν να καταστούν αναγνωρίσιμοι προορισμοί κρουαζιέρας και να επωφεληθούν της αναπτυξιακής προοπτικής που συνεπάγεται μία κίνηση συλλογικότητας και συνεργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενες πόλεις να καταθέσουν κοινή πρόταση στις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, για μια νέα επταήμερη κρουαζιέρα που θα συνδυάζει νέες ελκυστικές πόλεις – λιμάνια (Βόλο-Θεσσαλονίκη) με shore excursions σε προορισμούς παγκόσμιας ακτινοβολίας, σε συνδυασμό με δύο από τα κυριότερα home ports στη Μεσόγειο (Πειραιά, Κωνσταντινούπολη) και βεβαίως τον αιώνιο (και για repeaters) προορισμό, τη Μύκονο, καθώς και τη Σμύρνη (Έφεσο κλπ).

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…