Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2012

Δήμος Τήνου: Μείωση 20% δημοτικών τελών για χρήση κοινόχρηστων χώρων

Ο Δήμος Τήνου, με μια σειρά πρόσφατων ενεργειών του έχει καταδείξει ότι έμπρακτα και στο μέτρο του δυνατού, συμπαραστέκεται στους δημότες του. Η «λογική» τού να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι, είναι ξένη στη δημοτική αρχή. Τέτοιες παρεμβάσεις, όπου το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο και οι δυνατότητές μας, θα συνεχιστούν σε λογικά και ρεαλιστικά πλαίσια.

Η τελευταία σχετική ενέργεια του Δήμου, σε εκτέλεση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αφορά τη μείωση κατά 20% των δημοτικών τελών που καταβάλλονται για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, έτους 2012. Ενέργεια που αποβλέπει στην ανακούφιση των επιχειρηματιών μας, στην εποχή που όλοι τους δοκιμάζονται σκληρά. Η στήριξη των μικρών (εκ των πραγμάτων) επιχειρήσεων της Τήνου, είναι κατ΄ ουσίαν στήριξη των εργαζομένων μας, στήριξη της τοπικής μας αγοράς, στήριξη της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.

Και κάτι ακόμη: Είναι σημαντικό, πέραν της οικονομικής διάστασης του θέματος, ότι σε μια εποχή που η κεντρική εξουσία αντιμετωπίζει τον καθένα και κυρίως την μικρή επιχείρηση, ως αστείρευτη πηγή φορολογικών εσόδων, ο Δήμος να διαπνέεται από τη λογική της συμπαράστασης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Σε λίγο καιρό αρχίζει η νέα τουριστική περίοδος, για την οποία ο Δήμος εύχεται να είναι γόνιμη, δημιουργική και αποδοτική. Και δεν περιορίζεται σε ευχές. Πασχίζει για την τουριστική μας προβολή, για την καλύτερη οργάνωση στο λιμάνι και σε όλο το νησί, για πιο υψηλό κάθε φορά επίπεδο εκδηλώσεων και υπηρεσιών, για βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Με την ευκαιρία καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, να υπερβούν εαυτούς ώστε, πέρα από κατανοητές δυσκολίες, απογοητεύσεις και αντιξοότητες, να πορευτούμε όλοι μαζί για να μαγέψουμε τους επισκέπτες μας. Με την Τήνο του χαμόγελου, της φυσικής ευγένειας, του σεβασμού της διαφορετικότητας. Με την Τήνο της ανείπωτης ομορφιάς τού σήμερα αλλά και του χθες. Με την Τήνο της ελπίδας και της πίστης.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…