Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2012

Δήμος Θηβαίων:Τα αγροτικά μας προϊόντα είναι ασφαλή για κατανάλωση! Το αποδεικνύουν οι αναλύσεις

Το σοβαρό θέμα της μη διάθεσης των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων λόγω δυσφήμισης αυτών, συζητήθηκε εκτενέστερα κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας (ΕΑΣ) και το Δήμο Θηβαίων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου στις 19 Ιανουαρίου. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες και έμποροι, οι βουλευτές κ. Μ. Γιαννάκης και κ. Β. Τσόνογλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, του Δήμου Θηβαίων και της ΕΑΣ προκειμένου όλοι μαζί να αποφασίζουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να πλήττονται οικονομικά οι αγρότες της περιοχής. 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου παρουσίασε για ακόμα μια φορά στους παραβρισκόμενους τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών σχετικά με τα υπόγεια ύδατα και τα αγροτικά προϊόντα στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων, που είχαν πραγματοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου οι καθηγητές κ.κ Μιμίδης και Δερματάς  και τα οποία έδειξαν συμπερασματικά ότι τα τρία λαχανικά πατάτα, κρεμμύδι και καρότο, τα οποία διακινούνται από τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων προς τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. 

Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος πρότεινε για την αντιμετώπιση του προβλήματος τα εξής: 

1.         Σε συνεργασία με την Ένωση και Αγροτικούς Συλλόγους, ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να αμβλυνθεί αυτή η κακή φήμη (παρουσιάσεις σε ΜΜΕ, επιστολές σε προμηθευτές).

2.         Επίσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας, ώστε το ίδιο το Υπουργείο να αναλάβει δράση για την αποκατάσταση των αγροτικών προϊόντων της Θήβας.

3.         Διεκδίκηση από μέρους του Υπουργείου Γεωργίας και ΥΠΕΚΑ της δημιουργίας εργαστηρίου με αντικείμενο τη συνεχή παρακολούθηση των νερών του εδάφους, της ατμόσφαιρας και των προϊόντων.

4.         Ενεργοποίηση  άμεσα του εδαφολογικού εργαστηρίου που διαθέτει η Ένωση ώστε να γίνονται τακτικές μετρήσεις στο έδαφος και τα προϊόντα ή συνεργασία της Ένωσης με πιστοποιημένο  εργαστήριο για την τακτική δειγματοληπτική εξέταση των προϊόντων της περιοχής μας. 

Τέλος, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Δριβελέγκα, ως πρώτο βήμα για την διεκδίκηση αποκατάστασης της αλήθειας των αγροτικών προϊόντων. 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…