Άρθρο Localit 10 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Θηβαίων:Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την αύξηση της τιμής των διοδίων

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό  Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου σχετικά με τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

 

κ. Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Θηβαίων και των δημοτών του για την επικείμενη αύξηση στις τιμές των διοδίων στην ΠΑΘΕ κατά 60% αλλά και γενικότερα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, με πρόσχημα την επανεκκίνηση των οδικών έργων που είχαν παγώσει.

Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με την αναπτυξιακή προοπτική που έχει άμεσα ανάγκη η χώρα, αντίθετα είναι αυτονόητο ότι θα τη βυθίσει σε μεγαλύτερη ύφεση.

Ο τουρισμός θα υποβαθμιστεί και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτόν θα υποστούν σοβαρό οικονομικό πλήγμα, αφού οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα κίνησης, που είναι ήδη επιβαρυμένα (βενζίνη, διόδια)  και θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις αποδράσεις τους από την καθημερινότητα.

Η αύξηση της τιμής των διοδίων, τα οποία είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι και σήμερα   ακριβά, βλάπτει επίσης το εμπόριο καθώς επιβαρύνει σημαντικά το κόστος μεταφοράς προϊόντων που αντίστοιχα θα επωμισθούν οι επαγγελματίες, γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

           κ. Υπουργέ

 Η ενέργειά σας αυτή,  ειδικά για την ιστορικού ενδιαφέροντος πόλη της Θήβας, που είναι περικυκλωμένη από σταθμούς διοδίων (πλευρικά και κεντρικά) και που μαστίζεται από την ανεργία καθώς επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες κλείνουν καθημερινά,  στερεί τη δυνατότητα για ανάπτυξη της περιοχής μας.

Επιπλέον, η αύξηση των διοδίων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κυκλοφοριακή κίνηση στο επαρχιακό οδικό μας  δίκτυο, το οποίο οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τα αυξημένα κόμιστρα. Αυτό  σημαίνει κυκλοφοριακό συνωστισμό, γρήγορη και μεγάλη φθορά των οδοστρωμάτων λόγω της βαριάς κυκλοφορίας και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων λόγω της ηχορύπανσης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα καυσαέρια των οχημάτων.

Γι’ αυτό το λόγο σας ζητούμε να ανακαλέσετε την απόφαση για οποιαδήποτε αύξηση διοδίων, σεβόμενος έτσι τους πολίτες, που με τεράστιες θυσίες έχουν προσφέρει πολλά για την έξοδο της χώρας από την κρίση”.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…