Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης:«Ποδαρικό στην παραλία»-Παρά τη βροχή και το κρύο-έκαναν χθες Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 οι Θεσσαλονικείς

Ο χειμωνιάτικος καιρός δεν εμπόδισε χθες Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης να προσέλθουν μαζικά στην παραλία με την ευκαιρία της παράδοσης της αναπλασμένης νέας παραλίας, αλλά και της εκ νέου πιλοτικής πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης.

«Ποδαρικό στην παραλία» έκανε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, στελέχη της διοίκησης του Δήμου, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.  Αναφερόμενος στην πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης που εφαρμόζεται πιλοτικά για δεύτερη Κυριακή δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να την καθιερώσουμε μια Κυριακή κάθε μήνα, με την βοήθεια και της τροχαίας. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή της πεζοδρόμησης της Παλιάς παραλίας έχει σαν τελικό στόχο τη μόνιμη πεζοδρόμηση, ώστε να γίνει χώρος περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, ικανοποιώντας ένα πάγιο και πολύ παλιό αίτημα των περισσότερων Θεσσαλονικέων». Επίσης  για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου σημείωσε ότι η σημερινή παράδοση ήταν άτυπη και ότι τα εγκαίνια θα γίνουν την άνοιξη. Κάνοντας λόγο για το ζήτημα του ποδηλατόδρομου ανέφερε: «Η θέση των ποδηλατοδρόμων είναι στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο: το λένε και οι ίδιες οι λέξεις. Ελπίζω να καταφέρουμε μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταφερθεί επιτέλους ο ποδηλατόδρομος της παραλίας από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα, διότι όλοι ξέρουμε πια το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Η ανάπλαση της νέας παραλίας ολοκληρώθηκε σε διάστημα 28 μηνών, όπως προέβλεπε η σύμβαση και σύμφωνα με τη δέσμευση της Διοίκησης – η οποία προχώρησε στην υπογραφή της στα τέλη Ιουλίου του 2011, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «Σήμερα δίνουμε για χρήση όλο αυτό το μοναδικό ανάπτυγμα της πόλης δίπλα στη θάλασσα. Οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης έχουν πλέον τη δυνατότητα να περπατήσουν σε όλη την παραλία, να απολαύσουν τον ορίζοντα με την εξαιρετική θέα και να χαρούν την πόλη τους. Υπάρχουν κάποιες εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια. Εκείνο το οποίο προσπαθήσαμε να κάνουμε – εκτός από το ότι καταφέραμε την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του έργου – είναι να πετύχουμε την ποιοτική εκτέλεση των εργασιών έτσι ώστε να αντέξουν στον χρόνο με την αισθητική τους αναλλοίωτη».

Κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν από χθες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τον περίπατό τους σε όλο το μήκος του παραλιακού διαδρόμου, που διαθέτει πλέον ένα μέτωπο 5 χιλιομέτρων περίπου από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι. Τα βλέμματα των επισκεπτών συγκέντρωσαν τα νέα πάρκα που έχουν ολοκληρωθεί:  ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος της Άμμου και ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου (απομένει να εκτελεστούν ορισμένες φυτοτεχνικές εργασίες στον Κήπο των Εποχών και στον Κήπο του Αλέξανδρου).

Η παραλιακή λεωφόρος Νίκης παρέμεινε για έξι ώρες κλειστή για τα οχήματα (από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 5.00 το απόγευμα). Δυνάμεις της τροχαίας βρίσκονταν στις οδούς Μητροπόλεως και Τσιμισκή προκειμένου να ελέγξουν τις παράνομες σταθμεύσεις των αυτοκινήτων, ενώ την κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της πόλης ρύθμιζαν περίπου 60 τροχονόμοι με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Η επιτυχία της διοργάνωσης, όμως, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ουσιαστική και απαραίτητη συμβολή όσων εθελοντών και εθελοντριών δραστηριοποιήθηκαν στο πλευρό της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, φροντίζοντας για την έγκαιρη ενημέρωση των αυτοκινητιστών σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Χρώμα στη χθεσινή ιδιαίτερη περίσταση έδωσαν τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της πόλης, που αφιλοκερδώς κινητοποιήθηκαν δημιουργώντας γιορτινές συνθήκες.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…