Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνάντηση δημάρχου με τη Διοίκηση του ΣΑΕ

Με τη Διοίκηση του ΣΑΕ και τον Πρόεδρο κ. Ταμβάκη συναντήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Θεσσαλονίκη δικαίως κατέστη η έδρα του απόδημου Ελληνισμού, απευθύνοντας πρόταση στενότερης συνεργασίας του ΣΑΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναπτυχθούν συνέργιες με στόχο την στήριξη του Συμβουλίου και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ουσιαστική πρωτεύουσα του απανταχού Ελληνισμού.

«Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα πολυπολιτισμική και σήμερα έχει ανάγκη από τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις δυνατότητες των απανταχού Ελλήνων για να αποκτήσει και πάλι εξωστρέφεια και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, να αναδειχθεί στο παγκόσμιο προσκήνιο και να γίνει ελκυστική για επισκέπτες απ’  όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα κατάργησης της έδρας του ΣΑΕ, αντιθέτως ο Δήμος πρότεινε τη μεταστέγαση των Γραφείων του σε χώρο του Δημαρχείου, στη λογική της στενότερης συνεργασίας των δύο οργανισμών, προκειμένου το κτίριο της δωρεάς Θ. Μακρίδη να αξιοποιηθεί για τη στέγαση άλλων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των υπηρεσιών Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων. «Τελικά κρίθηκε πιο πρακτικό να συστεγαστούν οι δύο οργανισμοί στο κτίριο της οδού Απόδημου Ελληνισμού. Έτσι επιτυγχάνουμε και την απαραίτητη εγγύτητα για τη στενότερη συνεργασία που ξεκινάμε και την εξοικονόμηση χώρων και πόρων από πλευράς του Δήμου», ανέφερε.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…