Άρθρο Localit 24 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέος επαναληπτικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστα παιδιά από το Δήμο και τη ΜΚΟ «Αποστολή-Άνθρωπος»

Τον έκτο επαναληπτικό εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» (www.missionanthropos.com) στο πλαίσιο του προγράμματος “Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα”.

Στον εμβολιασμό συμμετείχαν, εκτός από τους εθελοντές παιδίατρους της οργάνωσης και επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης και  εμβολιάστηκαν συνολικά 90 παιδιά με 129 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 265  ασθένειες.

Παρόμοιες δράσεις και συνεργασίες θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που παρέχει καθημερινά ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξει και να ανακουφίσει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «Στόχος όλων μας είναι να συνεχιστεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο και να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των παιδιών σε εμβόλια τόσο από το Δήμο όσο και από τέτοιους είδους συνεργασίες».

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της συνεργασίας της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης (26 Νοεμβρίου 2012 έως και σήμερα) έχουν εμβολιαστεί συνολικά 223 παιδιά, με 606 εμβόλια που τα προστατεύουν από 1.228 ασθένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, από το σύνολο των παιδιών που εμβολιάστηκαν τα 120 έχουν έρθει μία φορά, 51 δύο φορές, 22 τρεις φορές, 21 τέσσερις φορές, επτά παιδιά πέντε φορές και δύο παιδιά έξι φορές προκειμένου να ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…