Άρθρο Localit 22 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες ιστοσελίδες και χάρτες για την τουριστική προβολή της πόλης

τουριστικό πόρταλ ΘεσσαλονίκηΝέες  ιστοσελίδες, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, που στοχεύουν στην τουριστική προβολή της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr .

Η παρουσίασή τους έγινε στην 27η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013.

Στην ίδια συνεδρίαση,  παρουσιάστηκε ο «Χάρτης Μνημείων Unesco», αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και είναι o τρίτος κατά σειρά  πολιτιστικός χάρτης -οδηγός που σχεδίασε ο Δήμος τους τελευταίους μήνες. Έχουν προηγηθεί ο «Χάρτης Μνημείων» και  ο «Χάρτης Μουσείων» στα ελληνικά κι αγγλικά.

Οι νέες ιστοσελίδες, που έχουν σχεδιασθεί και εμπλουτισθεί με τη συνεργασία των Τμημάτων Τουρισμού και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία της πόλης, τα μνημεία και τα μουσεία της, την γαστρονομία, τις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, διαδρομές, γεγονότα, φωτογραφικό υλικό, αλλά και τουριστικές πληροφορίες για καθημερινά πρακτικά θέματα, ενώ μεταφέρουν τους χρήστες του site σε πλήθος συνδέσμων και σε σχετικές άλλες ιστοσελίδες φορέων της πόλης και των γύρω περιοχών.

Το νέο αγγλόφωνο site απευθύνεται στους ξένους τουρίστες και επισκέπτες, καθώς και στους προσωρινά ή και μόνιμα διαμένοντες ξένους της πόλης.

www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/EnglishPage

Στην πλήρη ανάπτυξή τους οι νέες σελίδες θα αποτελέσουν τον πληρέστερο τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης σε web μορφή.

www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/TouristikosOdigos

Οι χρήστες των ιστοσελίδων του Δήμου μπορούν να κατεβάσουν τους Χάρτες Μνημείων-μουσείων και μνημείων Unesco της Θεσσαλονίκης και σε ηλεκτρονική μορφή(PDF).

Στον «Χάρτη Μουσείων» συμπεριλαμβάνονται τα 15 Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης τα οποία είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο μνημείων της Unesco από το 1988 και περιγράφονται με αρτιότητα (αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες, χρονολογικά στοιχεία, επιστημονικές τεκμηριώσεις), παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη, καθώς και οι ώρες επισκεψιμότητας τους.

Ιδιαίτερα σημαντική στην δημιουργία των χαρτών και των ιστοσελίδων υπήρξε η συμβολή της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της 16ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Κ. Μακεδονίας.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…