Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης: « Μητέρας Πόλης Κήποι Περικαλλείς»

Tο μεταβαλλόμενο πρόσωπο της πόλης μέσα από τις μεταβολές του τοπίου και κύρια μέσα από την αλλαγή του δημόσιου χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος, όπως αυτή αποτυπώνεται στα πάρκα και τους κήπους της, τους ελεύθερους χώρους, το περιαστικό, φυσικό και αγροτικό περιβάλλον, αποτελεί καίριο στοιχείο της φυσιογνωμίας και του πολιτισμού της.     

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και βάσει του 3ου άξονα δράσης Περιβάλλον και Αστικό Τοπίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η περιπλάνηση αυτή στο τοπίο της Θεσσαλονίκης, πέρα από  κατάθεση ιστορικής μνήμης, μπορεί να αποτελέσει γονιμοποιό σπέρμα για την πορεία της πόλης στο μέλλον. Συμμετέχει με σχετικές δράσεις που αφορούν αναπλάσεις χώρων πρασίνου, έκδοση με την περιγραφή οικοπολιτιστικών διαδρομών σε ιστορικά τοπία, έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και χαρτών με αναφορά στο φυσικό περιβάλλον και στο οργανωμένο πράσινο της πόλης. 

Οι παρεμβάσεις αναπλάσεων και η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Ιωάννη Α.Τσαλικίδη) και αποτελούν προσπάθεια ανασχεδιασμού και ανάπτυξης του πρασίνου της πόλης στα πλαίσια μιας ευρύτερης αειφόρου και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος. 

Στις  24 Μαΐου  στις  18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με την  Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, θα γίνει  η επίσημη παρουσίαση των μελετών και του προγραμματισμού της δημιουργίας των θεματικών πάρκων και της ανάπλασης υποβαθμισμένων χώρων πρασίνου. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης  και εντάσσεται στον άξονα Περιβάλλον και Αστικό Τοπίο.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…