Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ημερίδα και Θεματικό Εργαστήριο με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Πόλεων»

Ενημερωτική ημερίδα και θεματικό εργαστήριο για επαγγελματίες του τουρισμού με θέμα ο “Στρατηγικός Σχεδιασμός Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ  Πόλεων” διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία  με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το  ίδρυμα “Friedrich Ebert ”, αύριο, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 18:00  έως 20:30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης  (οδός Βασ. Γεωργίου Α’1, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας. Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις διακεκριμένων στελεχών του Τουρισμού από την Ελλάδα και τη Γερμανία σχετικά με την επικοινωνιακή διαχείριση και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, ενώ θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες για τα μοντέλα στρατηγικού μάρκετινγκ  που εφαρμόζουν οι πόλεις του Βερολίνου και της Λειψίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 10:00 έως 12:30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης  (οδός Βασ. Γεωργίου Α’1, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) θα πραγματοποιηθεί θεματικό εργαστήριο συνεδριακού τουρισμού με επαγγελματίες του χώρου κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιασθεί  « η οργάνωση  και το μάρκετινγκ της  πόλης του Βίρτσμπουργκ για την προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού» από τον Andre Hahn,  υπεύθυνο Μάρκετινγκ  Συνεδριακού Τουρισμού  στη γερμανική πόλη.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του «ανοίγματος» στις αγορές των βαλκανίων που  πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της πόλης και του τουριστικού ρεύματος από τις γειτονικές χώρες, αποστολή του Δήμου βρέθηκε στην αδελφοποιημένη πόλη της Σμύρνης, με την οποία η Θεσσαλονίκη διατηρεί ιδιαίτερους και ισχυρούς δεσμούς.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir (φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης) που πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως 8 Δεκεμβρίου 2013. Στο πλαίσιο της έκθεσης και προκειμένου να προωθηθεί η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, της πόλης και του θεσμού σε tour operators, ταξιδιωτικούς συντάκτες, τηλεοπτικά συνεργεία, ενημερωτικά portals και ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και συμφωνήθηκε η προώθηση του θεσμού μέσω ψηφιακού οπτικού επικοινωνιακού υλικού από τα Τουρκικά Μέσα Επικοινωνίας.

Την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού ανέλαβαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ενώ τον θεσμό «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» αλλά και όλα τα μεγάλα γεγονότα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη οι νέοι και οι νέες από την Τουρκία, παρουσίασαν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, γνώστες της τουρκικής γλώσσας. Τονίσθηκαν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και δόθηκε έμφαση στη δυναμική νεολαία και τα εναλλακτικά καλλιτεχνικά ρεύματα που υπάρχουν στην πόλη, καθώς και στην πολιτιστική της κληρονομιά.

Επιπλέον, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πήρε μέρος με το χορευτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη» στο 9ο Βαλκανικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Σμύρνης          (από 1 έως 6 Δεκεμβρίου) στο οποίο συμμετείχαν συνολικά εννέα Βαλκανικές χώρες. Η Ελληνική αποστολή πραγματοποίησε 15 παραστάσεις σε αντίστοιχους χώρους του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης, μεταξύ των οποίων στην πλατεία Κονάκ, στο Πανεπιστήμιο και στο Kulturpark της πόλης.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και του θεματικού εργαστηρίου συνεδριακού τουρισμού:

 

Τρίτη  17 Δεκεμβρίου 2013

Συντονιστής: Σάκης Παπαδόπουλος (Δημοσιογράφος)

 • 18:00:  Προσέλευση κοινού
 • 18:30:  Έναρξη  – Χαιρετισμός Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη
 • 18:35:  Χαιρετισμός Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού και Δ/ντα Συμβούλου Μ.Α.Θ  Α.Ε., Σπύρου Πέγκα
 • 18:40   Gerhard Buchholz, visitBerlin, Political Affairs & Strategy,   «Στρατηγικό  μάρκετινγκ της  πόλης  του Βερολίνου»
 • 19:10  Marit Schulz,  Εντεταλμένη Σύμβουλος  – Διευθύντρια Μάρκετινγκ  Οργαν. Τουρισμού  Λειψίας  «Τουριστική πολιτική και σχεδιασμός στρατηγικού μάρκετινγκ για την πόλη της Λειψίας»
 • 19:30  κος Νίκος Σαπουντζής , Σύμβουλος Τουρισμού,  π. Γ. Διευθυντής Οργανισμού  Τουρισμού

Θεσσαλονίκης

«Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Οι δυσκολίες και η προοπτική»

 • 19:50  Βίκυ Ταρνανά,  Ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του καταλύματος “Little Big House”, «Ξενώνες Νεότητας – μία αναγκαία εναλλακτική μορφή τουριστικού καταλύματος για την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού»
 • 20:10 Παρέμβαση από την Περσεφόνη Τρίχα Αναπληρώτρια  Προϊσταμένη Περιφερειακής   Υπηρεσίας Τουρισμού του  ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας
 • 20:15 Ερωτήσεις – Συζήτηση
 • 20:30 Λήξη εργασιών

Θεματικό εργαστήριο συνεδριακού τουρισμού με επαγγελματίες του χώρου

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου  2013

 • 10:00 – 12:30  Andre Hahn,  Υπεύθυνος Μάρκετινγκ  Συνεδριακού Τουρισμού  στο Βίρτσμπουργκ.  «Η οργάνωση  και το μάρκετινγκ της  πόλης του Βίρτσμπουργκ για την προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού».
 • Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…