Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δράση «Περιβάλλον και εθελοντισμο» στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 40 νέων από ευρωπαϊκές χώρες

Η εθελοντική προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από ένα σύνολο εναλλακτικών βιωμάτων και τρόπων κινητοποίησης, βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Περιβάλλον και εθελοντισμός» που διοργανώνει από 20 έως 26 Απριλίου 2012, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την εποπτεία της Αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρίας Πασχαλίδου σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΕΝΑΟ» στο πλαίσιο του προγράμματος YOUTH IN ACTION ( subaction 3.1.2).

Το πρόγραμμα  στο οποίο  συμμετέχουν   40 νέοι  από Κροατία, Ουγγαρία, Τουρκία, Εσθονία, Λετονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Αρμενία και Λευκορωσία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα εθελοντικής προστασίας του περιβάλλοντος. Βασίζεται στην άτυπη εκπαίδευση, η οποία επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της βιωματικής μάθησης και περιλαμβάνει ομαδική εργασία, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης, καταιγισμό ιδεών, καλλιτεχνική δημιουργία, παιχνίδια κίνησης, μίμηση προτύπου. Οι συμμετέχοντες στην συνέχεια θα μεταφέρουν την εμπειρία τους στην χώρα τους και θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές στην κοινωνία τους.

Η Θεσσαλονίκη κέρδισε τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής  Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» δίνοντας, στην αίτησή της, ιδιαίτερο βάρος στους τομείς της ανάπτυξης του εθελοντισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης, σημείωσε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου. «Η προσπάθειά μας κατατείνει σε συνεργασίες με όλους τους  φορείς και  ομάδες της πόλης ώστε να κινητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες στα θέματα αυτά. Η δράση του Δήμου και της ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ, με τη συμμετοχή των νέων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες,  εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης της συνεισφοράς του εθελοντισμού, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και καλλιέργειας της ομαδικής εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, ώρα 10.00, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό μονοπατιών στο δάσος του Σέιχ-Σου, σε συνεργασία με τους εθελοντές του Δήμου, την άτυπη ομάδα Thessalonistas και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημείο συνάντησης, όλων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, ορίστηκε η είσοδος του Ζωολογικού Κήπου στο Σέιχ-Σου.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…