Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2014

Δήμος Θερμαϊκού: Δράση Σ.Τ.Ο.Π.

ΑΦΙΣΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΠΤη Δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα), ανακοίνωσε και ξεκινάει αύριο Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014,  η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού.

Στόχος της είναι  η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών, οι οποίοι  θα μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο στη συνέχεια θα συλλέγεται και θα διανέμεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Η Δράση  ξεκινά πιλοτικά από τη Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας, με σκοπό να εξαπλωθεί σε 30 ημέρες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, καλεί τους δημότες τους επαγγελματίες, τους συλλόγους και κάθε οργανωμένο φορέα της περιοχής, να συμβάλλουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια και να γίνουν κρίκοι μιας αλυσίδας αλληλεγγύης, που έχει σκοπό τη σίτιση όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητού, αλλά και να δηλώσουν αν έχουν τη δυνατότητα ή τη διάθεση να το επαναλάβουν. Θα λάβουν τις ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης για να βάλουν το φαγητό που θα προετοιμάσουν και θα μπορούν να αφήσουν το φαγητό όπου τους υποδειχθεί ή θα περιμένουν τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η δράση που ξεκινάει αύριο Τρίτη, και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 έως τις 15.00, υποστηρίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες.

Το συντονισμό της έχει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, και την υλοποίηση η ΔΗ.ΚΕ.Θ, ( Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού),οι ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.( «Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού») και Δίκτυο Εθελοντών.

Πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.: http://www.thermaikos.grhttp://koinonikiprostasia.blogspot.gr και στο τηλέφωνο: 23923.30.348.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…