Άρθρο Localit 29 Φεβρουαρίου, 2012

Δήμος Ρόδου: Σύσκεψη για την καθαριότητα

Ευρεία σύσκεψη κατά την οποία ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα της πόλης σε θέματα καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών όπου και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την αλλαγή της εικόνας αυτής.
Κατά τη σύσκεψη υπήρξαν και εντάσεις, ενώ το Σωματείο των Εργαζομένων έθεσε θέματα οικονομικά, αλλά και ασφάλειας και υγιεινής. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν πρέπει να απογοητεύουμε τον κόσμο και ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εργάζονται όσο πρέπει. Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.
Ο κ. Κουσουρνάς σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την εικόνα της πόλης το τριήμερο που προηγήθηκε και υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί αφού τίθεται σε εφαρμογή η 24ωρη απασχόληση των υπαλλήλων. Στο ίδιο πλαίσιο επισπεύδεται η διαδικασία για την πρόσληψη των 50 ατόμων, οι οποίοι με δίμηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν κυρίως στην καθαριότητα της πόλης, αλλά και οι διαδικασίες για την πρόσληψη 135 εποχικών. Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό που θα αναθέσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτη του 35% του νησιού και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις ή άλλες επιπλοκές στην διαδικασία, θα αναλάβει από το μήνα Ιούλιο. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ακόμη θέματα συντήρησης των οχημάτων ενώ ο δήμαρχος εντόπισε σε προβλήματα που αφορούν τη σάρωση, αλλά και τα ογκώδη υλικά τα οποία αφήνονται στους δρόμους. Στη σύσκεψη μετείχαν: ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα τροχαίου υλικού κ. Τσαμπίκος Τσακίρης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, o γενικός γραμματέας του δήμου κ. Παύλος Τσίπρας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…