Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Οικοδομική άδεια για το ΕΠΑΛ έλαβε ο Δήμος

Την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του διδακτηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου έλαβε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και άμεσα προχωρά στην υποβολή των δικαιολογητικών στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την δημοπράτηση του έργου. Από τη Δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει γίνει η δημοπράτηση.

Θετικές εξελίξεις σημειώθηκαν χθες σχετικά με την υπόθεση της κατασκευής του νέου διδακτηρίου, όπου θα στεγαστεί το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου.

Ειδικότερα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου παρέλαβε από την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του κτιρίου. Επισημαίνεται πως η νέα σχολική μονάδα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου της περιοχής.

Από τη Δημοτική Αρχή υπογραμμίζεται πως πλέον περιορίζονται οι διαδικασίες που εκκρεμούν για την έναρξη των εργασιών. Ειδικότερα εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα δικαιολογητικά για την έγκριση της δημοπράτησης του έργου. Εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει τελειώσει αυτό το στάδιο και ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του διδακτηρίου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες οι υπολογισμοί είναι πως εντός διμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της δημοπράτησης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως ξεπεράστηκε ακόμη ένα στάδιο στην επίτευξη του στόχου μας που είναι η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου και ποιοτικού διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Είμαστε πολύ κοντά στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουμε λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ενώ από την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για να προχωρήσει το έργο. Με τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές, τονώνουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και δημιουργούμε θέσεις εργασίας μέσα από την υλοποίηση έργων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το ΕΠΑΛ Βελεστίνου τα τελευταία τρία χρόνια συγκεντρώνει όλο και περισσότερους μαθητές, εξέλιξη που κάνει επιτακτική την ανάγκη για μεταστέγαση σε ένα νέο διδακτήριο, με σύγχρονες υποδομές για εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους εκδηλώσεων.

Πληρώνονται οι καταρτιζόμενοι

Περίπου το 50% του ποσού από το πρόγραμμα κατάρτισης ΤΟΠΕΚΟ που αφορά τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, έλαβαν αυτές τις ημέρες οι καταρτιζόμενοι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το λάβουν άμεσα.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…