Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2013

Δήμος Παύλου Μελά: Μην το πετάς-Ανακύκλωσέ το

anakiklosiΔεν χρειάζεσαι άλλο την ηλεκτρική σου κουζίνα; Σκέφτεσαι να αγοράσεις νέο ψυγείο; Είναι για πέταμα η τηλεόρασή σου; Θέλεις να αντικαταστήσεις το πλυντήριό σου με καινούργιο;  Σκέψου και το περιβάλλον!

Ο Δήμος Παύλου Μελά συνεργάζεται με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με  τους δημότες, αναλαμβάνει να συλλέξει ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές,όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κλιματιστικά, φωτιστικά και άλλα ηλεκτρικά είδη από τα σπίτια τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο  Τμήμα καθαριότητας του Δήμου, για να κανονιστεί ο χώρος και ο χρόνος που μπορούν να εναποθέτουν τα εν λόγω αντικείμενα, ώστε να περισυλλεγούν από τα συνεργεία του Δήμου.

Εναλλακτικά μπορούν οι ίδιοι οι δημότες να τα μεταφέρουν στα δύο μεγάλα κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στα αμαξοστάσια του Δήμου Παύλου Μελά στην Πολίχνη και την Ευκαρπία. Είναι σημαντικό οι συσκευές να απορρίπτονται με προσοχή ώστε να μην σπάσουν και να εμποδιστεί η διαρροή επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον.

«Χωρίς αμφιβολία η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αποτελεί για όλους μας δείκτη πολιτισμού. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης καθώς με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται το περιβάλλον από πολύ βλαβερές ουσίες, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται και ανακυκλώνονται πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων» δήλωσε αναφορικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Τηλ. Επικοινωνίας: Ευκαρπία 2310684944, Πολίχνη: 2310635370, Σταυρούπολη: 2310302976

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…