Άρθρο Localit 18 Νοεμβρίου, 2013

Δήμος Παύλου Μελά: Ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις που αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις ή αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα σε διάφορες οδούς του Δήμου Παύλου Μελά, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες και τροχαυλακώσεις.

Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος ξεκίνησαν τέλη Αυγούστου και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ασφαλτοστρωθούν-με απόξεση του παλιού στρώματος ασφάλτου σε πολλές περιπτώσεις -συνολικά 13.000 τ.μ. Μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής ήταν εκσκαφές, σκυροδετήσεις, διαγραμμίσεις διαβάσεων και αξόνων οδών σε κεντρικές αρτηρίες του δήμου όπως η Μαυρομιχάλη στην Πολίχνη, η 25η Μαρτίου και η οδός Ρόδων στην Ευκαρπία.

Ταυτόχρονα, έγιναν διανοίξεις δρόμων στις οδούς Γεννηματά και Αρχιμήδη στην περιοχή της Νικόπολης ενώ τοποθετήθηκαν κυβόλιθοι και κράσπεδα όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Το έργο συντήρησης δρόμων είναι συνολικού προϋπολογισμού  370.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την ΣΑΤΑ.

Οι εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.  Την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις, που βελτιώνουν σημαντικά το οδικό δίκτυο και διευκολύνουν στις καθημερινές μετακινήσεις τους κατοίκους των περιοχών εξέφρασε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθούμε  να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που προκύπτουν από το φθαρμένο οδόστρωμα, δρομολογώντας ασφαλτοστρώσεις τόσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, από τις οποίες διέρχονται λεωφορεία και βαριά οχήματα όσο και σε δρόμους ήπια κυκλοφορίας» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…