Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Παλλήνης: Ενημέρωση για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Την Τρίτη 10/12/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την υλοποίηση ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης προς τους συμπολίτες μας, με έμφαση σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού και συγκεκριμένα στους άστεγους, άπορους καθώς και σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Στο Δήμο Παλλήνης λειτουργούν, σε αυτό το πλαίσιο: Γραφείο Κοινωνικών Εφαρμογών, στελεχωμένο από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πολιτών, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φροντιστήριο και Γραφείο Διαμεσολάβησης των Κοινωνικών Δομών.

Οι δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, της Τράπεζας Χρόνου και του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, τα οποία λειτουργούν εδώ και τρεία χρόνια στο Δήμο Παλλήνης, σήμερα υποστηρίζονται και από το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕ Αλληλέγγυα» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και τη ΜΚΟ ΔΡΑΣ.Ε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη των δομών που έδωσαν πληροφορίες για τη λειτουργία τους, με στόχο την ενημέρωση των παρευρισκομένων που ενδιαφέρονταν να ενταχθούν ως ωφελούμενοι ή ως υποστηρικτές-εθελοντές στην όλη προσπάθεια.

Ευχαριστούμε το Κ.Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης και τα μέλη του για την οργάνωση της εκδήλωσης και για τη θερμή υποδοχή και ανταπόκρισή τους.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…