Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Νεάπολης – Συκεών:Κι άλλοι βανδαλισμοί στην Πολιτιστική Γειτονιά

Αυτή τη φορά ήταν… μουσικόφιλοι!

 

Ξαναχτύπησαν βάνδαλοι στην «Πολιτιστική Γειτονιά» του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Δημοτική Ενότητα Συκεών. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου άγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρο τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του δήμου, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα μικρής και μεγαλύτερης αξίας, και προκαλώντας σοβαρές ζημιές στους χώρους.

Στην κορυφή του ενδιαφέροντός τους βρέθηκε στις αρχές του μήνα (3.12) το Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής, όπου κατέστρεψαν όλα τα έργα των σπουδαστών από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ χθες (15.12) τα ξημερώματα κύριος στόχος τους ήταν το Εργαστήριο Κατασκευής Μουσικών Οργάνων.

Και στη χθεσινή περίπτωση έδρασαν με το γνωστό πλέον τρόπο, σπάζοντας τη σιδερένια κλειδαριά και ξηλώνοντας την ξύλινη πόρτα του επίσης ξύλινου οικήματος για να μπουν στο χώρο, απ’ όπου αφαίρεσαν τουλάχιστον 6 εντοιχισμένα σώματα θέρμανσης.  Επίσης, από την αυτοψία που διενήργησαν άνδρες της Ασφάλειας προκύπτει ότι στο χώρο είχε γίνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δράστες, όμως, δεν σταμάτησαν εδώ. Πήγαν και στο διπλανό Κέντρο Νεότητας, όπου έσπασαν και πήραν το ξύλινο παράθυρο και το τζάμι, καθώς και δύο εντοιχισμένα σώματα θέρμανσης.

Λίγα μέτρα από το Α.Τ. Συκεών

Στην «Πολιτιστική Γειτονιά», που αποτελεί κέντρο καλλιτεχνικών δράσεων με τη λειτουργία τμημάτων μουσικής, ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αντιδήμαρχοι και στελέχη της διοίκησης. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν για τη ζωή και την ασφάλειά τους, και ζητούν περισσότερους ελέγχους και περιπολίες από την αστυνομία.

Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί ότι η «Πολιτιστική Γειτονιά» βρίσκεται σε ένα κεντρικότατο σημείο στις Συκιές στο πάρκο Ελπίδος, πάνω από ένα δημοτικό υπόγειο χώρο στάθμευσης, και μόλις λίγα μέτρα από το ΙΕ΄ Αστυνομικό Τμήμα Συκεών!

Εκτός, εξάλλου, από την «Πολιτιστική Γειτονιά», άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και το Α΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου, στους χώρους του οποίου προκάλεσαν αρκετές ζημιές στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα, καταφέρνοντας τελικά να αποσπάσουν το ποσό των… 2 ευρώ από το ταμείο του κυλικείου!

Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με τα δεκάδες κρούσματα βίας και επιθέσεων που σημειώνονται καθημερινά στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκαλούν αγανάκτηση στη δημοτική αρχή, που διαπιστώνει ότι οι κραυγές αγωνίας της προς τις εκάστοτε πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης πέφτουν συνεχώς στο κενό. Παράλληλα, επανέρχεται στο μεγάλο λάθος της κυβέρνησης να καταργήσει τις εξαιρετικά απαραίτητες για τη διατήρηση της τάξης και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…