Άρθρο Localit 21 Ιανουαρίου, 2014

Δήμος Ναυπλιέων: Πανελλήνιος διαγωνισμός σκίτσου

diagonismos2014Με τίτλο «Ο Διόνυσος σε κρίση», ο Δήμος Ναυπλιέων,σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ, διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Διόνυσος, ένας αιώνιος έφηβος συνδέθηκε από την αρχαιότητα με την υπέροχη γεύση του κρασιού και αποτελούσε την ιερή αναφορά στη διασκέδαση που απελευθέρωνε τους ανθρώπους από τις φροντίδες της καθημερινότητας. Κοινό στοιχείο στις λατρευτικές πρακτικές του ήταν το στοιχείο της έκστασης, ενίοτε δε της οργιαστικής φρενίτιδας. Πως όμως ο Διόνυσος, ο θεός που αρέσκεται να περνάει κρίση διασκέδασης, χαράς και τρέλας θα αντιδρούσε σήμερα, την εποχή της κρίσης;

Οι γελοιογράφοι καλούνται να δώσουν τη δική τους καλλιτεχνική απάντηση λαμβάνοντας ακόμη υπόψη ότι ο Διόνυσος ήταν πέραν των ανωτέρω και ο εκφραστής της ζωτικής δύναμης και της χαράς για τη ζωή σε κάθε έκφραση. Συμβόλιζε τη γονιμότητα και η λατρεία του συνέβαλε στη γέννηση του σατυρικού δράματος και του θεάτρου. Τέλος, είναι άξιο προσοχής ότι ο Διόνυσος ήταν ο θεός που μετά από χίλιες περιπέτειες στη διάρκεια του χειμώνα έφερνε ξανά στο φως και στον αέρα όλα τα φυτικά πλάσματα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνική και όλων των ειδών τα υλικά και μέσα, ώστε να δημιουργήσουν την γελοιογραφία τους. Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί.

Οι όροι του διαγωνισμού και η φόρμα συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, www.nafplio.gr.

Οι γελοιογράφοι μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους, από τις 18/1/2014 έως τις 14/2/ 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση doppat.nafplio@gmail.com. Όπως επισημαίνεται μόνο ηλεκτρονικές υποβολές θα γίνουν δεκτές.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό του Δήμου Ναυπλιέων είναι δωρεάν.

Η έκθεση των έργων θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου σε επιλεγμένα σημεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ενώ οι τρεις καλύτερες γελοιογραφίες θα βραβευθούν στις 2 Μαρτίου 2014.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…