Άρθρο Localit 25 Απριλίου, 2012

Δήμος Μεγαρέων: Έγκριση δημοπράτησης έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης

Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση της δημοπράτησης του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης. 

Με την έγκριση της δημοπράτησης, ξεκινά το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου, ένα έργο με τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. 

Η έγκριση ενός τόσο μεγάλου έργου, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών, οι οποίες αποδίδουν θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία. Η Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει έμπρακτα ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της κινείται με πρόγραμμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα.  

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού  17.887.275 ευρώ, καλύπτεται κατά 100% από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος δεν πρόκειται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. 

Αντίθετα το όφελος για το Δήμο και τους Δημότες θα είναι πολλαπλό. 

Συγκεκριμένα: 

  • Το πρωταρχικό θέμα αφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου νερού καθώς η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, διασφαλίζει ακόμη περισσότερο και σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε -και για αυτό το λόγο- ένα πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Δήμου και των Δημοτών.
  • Ο Δήμος θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου περιορίζονται στο ελάχιστο οι απώλειες και το κόστος που πληρώνει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες εξαιτίας των διαρροών του παλιού δικτύου ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων που αγοράζει ο Δήμος από την ΕΥΔΑΠ.
  • Δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου και της περιοχής καθώς σε μία εποχή που τα περισσότερα έργα στη χώρα είναι τελματωμένα και έχουν παγώσει, η τοπική οικονομική δραστηριότητα λαμβάνει τεράστια ώθηση από ένα έργο που η ολοκλήρωσή του θα ξεπεράσει τα 17.000.000 ευρώ.
  • Σε μία τέτοια εποχή η έναρξη ενός τόσο μεγάλου έργου, στέλνει το πολύ σημαντικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και σκληρή εργασία, μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό κλίμα. 

Στο θέμα της αντικατάστασης του Δικτύου ύδρευσης της πόλης, η Διοίκηση του Δήμου, ενέργησε χωρίς καθυστερήσεις, επικαιροποίησε και τροποποίησε υπάρχουσες μελέτες, τις οποίες και υπέβαλε στο Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σήμερα με την έγκριση της δημοπράτησης το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις μελέτες, η Διοίκηση κατάφερε να εντάξει στο έργο όχι μόνο την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, αλλά και το κόστος των επιμέρους συνδέσεων ανά κατοικία, όπως επίσης την προμήθεια και την τοποθέτηση μετρητών. 

Η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι η ένταξη και η έγκριση της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, είναι μόνο η αρχή. Η διοίκηση του Δήμου, πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έβαλε ως στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για την ένταξη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ουσιαστικών και απαραίτητων έργων με σημαντικότερο χαρακτηριστικό την πλήρη χρηματοδότησή τους. Με μηδενικό κόστος για το Δήμο και πολλαπλά οφέλη. 

Η διοίκηση του Δήμου, σε αντίθεση με την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία κυρίως από στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, με την ένταξη και την έγκριση της Δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει και σέβεται τη συνέχεια του Δήμου, παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την είχαν αφήσει οι προηγούμενες διοικήσεις και τροποποιεί, βελτιώνει και παραδίδει απτά αποτελέσματα στους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μελέτη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης είχε αρχικά συνταχθεί από τη Διοίκηση Σύρκου. Αρκετά χρόνια μετά, η νέα διοίκηση αξιοποίησε και τροποποίησε την προγενέστερη δουλειά και έφερε αποτελέσματα. 

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης τονίζει ότι σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο,  για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, απαιτείται η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, κοινωνική συνοχή και  προσπάθεια από όλους να αποφύγουμε το μηδενισμό και τον επικίνδυνο λαϊκισμό. 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και αξιοποιεί προγενέστερες προκαταρκτικές ή περισσότερο προχωρημένες εργασίες, όπου υπάρχουν! 

Επίσης, η Διοίκηση του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη ταλαιπωρία των πολιτών από την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης των Μεγάρων, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εκτέλεσης του έργου -το οποίο δημοπρατείται και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε διάστημα 18 μηνών- και κυρίως στην αποτροπή καθιζήσεων του οδοστρώματος.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…