Άρθρο Localit 23 Νοεμβρίου, 2011

Δήμος Κοζάνης: Πενθήμερο σεμινάριο φωτογραφίας «PANOPTIKON»

Το πενθήμερο σεμινάριο φωτογραφίας «PANOPTIKON» με  θέμα το «Μέλλον» πραγματοποιήθηκε στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης  από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου 2011.

 Το σεμινάριο ήταν πρόσφορά του ΟΠΑΠ, και πραγματοποιήθηκε σε 13 επαρχιακές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Κοζάνης.

Ο σχεδιασμός του σεμιναρίου επέτρεπε την ενεργή συμμετοχή  δεκατριών φωτογράφων και απεριόριστου αριθμού παρατηρητών. Κάθε φωτογράφος ήταν υποχρεωμένος να προτείνει και να εργαστεί σε τρείς διαφορετικές ιδέες που κινούνταν στον ευρύτερο θεματικό  άξονα του σεμιναρίου.

Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες έπεσαν στο τραπέζι των συναντήσεων, όπως η κλωνοποίηση, ο ψηφιακός κόσμος, η παγκοσμιοποίηση, καθώς επίσης και βιωματικές εικόνες, όπως αυτοφωτογράφηση  με  ερωτηματικά και αναζητήσεις μέσα από την γενικότερη κρίση του μέλλοντος των νέων.

 Με το πέρας του σεμιναρίου επελέγησαν οι καλύτερες εικόνες, οι οποίες συνέθεσαν την τελική αντιμετώπιση του θέματος του κάθε φωτογράφου.

Ομολογουμένως για  όλους όσους  συμμετείχαν ή παρακολούθησαν το σεμινάριο, ήταν μια εμπειρία που τους προσέφερε ένα νέο δίαυλο προσέγγισης της μοντέρνας φωτογραφίας,  μέσα από τις δουλειές ξένων μεγάλων σύγχρονων φωτογράφων αλλά και την καταλυτική καθοδήγηση της φωτογράφου Μαριλένας Σταφιλίδου .

Φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων των φωτογράφων, θα εκτεθούν  σε ομαδική έκθεση, στο ταμπλό της Φωτοδιόδου, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, τον Ιανουάριο του 2012. 

Περισσότερες πληροφορίες θα ανεβούνε τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδες : http://www.panoptikon13x13.com    και  www.photodiodos.gr

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…