Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Κοζάνης: Λάζαρος Μαλούτας «Η εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελεί κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας»

Στον ενεργειακό χαρακτήρα του Δήμου Κοζάνης και σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιεί, αναφέρθηκε σε ομιλία που πραγματοποίησε στην  εναρκτήρια εκδήλωση-συνάντηση παρουσίασης του έργου  «Προώθησης της Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων και Προστασίας του Περιβάλλοντος (PEEBPE), του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε πως στα διοικητικά όρια του Δήμου Κοζάνης παράγεται περίπου το 25% της εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έκανε αναφορά και στη μεγάλη παρουσία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή, όπως φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά.

Ακόμη, τόνισε την ύπαρξη της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης και του δικτύου διανομής της, ισχύος 220MWth,  που αποτελεί το  μεγαλύτερο δίκτυο τηλεθέρμανσης σε εθνικό επίπεδο και ένα από τα μεγαλύτερα  στη Ν.Α.  Ευρώπη.

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε και στην κατασκευή του Πρότυπου Βιοκλιματικού Σχολικού Συγκροτήματος Δημοτικού – Νηπιαγωγείου με εφαρμογή τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη  ΖΕΠ Κοζάνης, και  σε μία σειρά δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών – σχολικών κτηρίων στα πλαίσια ενταγμένων δράσεων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό.

Εξαγωγικό συμπέρασμα της ομιλίας του, αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας συνεχάρη το ΤΕΙ για την πρωτοβουλία του για την υλοποίηση του προγράμματος PEEBPE και επεσήμανε με έμφαση πως «σε μία τόσο ενεργοβόρα και σπάταλη οικονομία όπως αυτή της πατρίδας μας, οι δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, συνιστούν όντως το μεγαλύτερο ενεργειακό κοίτασμα της πατρίδας μας και μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για την  τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας».

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…