Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2012

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Σύστημα αυτόματης διάθεσης και χρήσης ποδηλάτων

Σύστημα αυτόματης διάθεσης και χρήσης δημοτικών ποδηλάτων εγκαθιστά ο  δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Ήδη ολοκλήρωσε την Τεχνική Έκθεση προϋπολογισμού 137.465,00€,  Η προμήθεια αυτή εντάσσεται στο έργο της Ανάπλασης περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού– Ευόσμου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007 -2013.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη οι σταθμοί που θα δημιουργηθούν θα επιτρέπουν την αυτόματη διάθεση ποδηλάτων κοινής χρήσης στους δημότες και τους επισκέπτες  χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν στη περιοχή παρέμβασης.

Με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ποδηλάτων, ο δήμος  προσφέρει στους πολίτες του ένα οικολογικό μέσο μεταφοράς, το οποίο συμβάλει στη μείωση των ρύπων, του θορύβου, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού από το 2005 ο δήμος είχε ολοκληρώσει το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στους  κεντρικούς δρόμους, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά και στην ίδρυση της τοπικής Ποδηλατικής Ομάδας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και για να  δώσει περαιτέρω  το κίνητρο στους νέους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, είχε δημιουργήσει και  200 θέσεις ποδηλάτων στα σχολεία.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…