Άρθρο Localit 02 Μαΐου, 2012

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Κύπριους αγωνιστές Μ. Καραολή και Α. Δημητρίου

Στη μνήμη των δύο Ελληνοκύπριων ηρώων Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου που αγωνίσθηκαν την περίοδο 1955-1959 ενάντια στη βρετανική κατοχή, και έχουν δώσει το όνομά τους στο σημαντικότερο οδικό άξονα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου -την οδό Καραολή και Δημητρίου–  είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 10 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της  Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και τη συμμετοχή του 1ου, 3ου και 4ου Γυμνασίων Ευόσμου – σχολείων που  εφάπτονται της οδού Καραολή και Δημητρίου- έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού και της θυσίας των δύο ελληνοκύπριων αγωνιστών που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 10 Μαΐου 1956 αντιστεκόμενοι στους Βρετανούς αποικιοκράτες, κάνοντας έτσι το όνομά τους συνώνυμο του αγώνα για την ελευθερία της Μεγαλονήσου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει μια σύντομη αναδρομή στον αγώνα των Ελληνοκύπριων ηρώων, θα ακολουθήσει προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού,  ενώ στη συνέχεια οι μαθητές του 1ου και 4ου Γυμνασίου Ευόσμου θα αναγνώσουν τα βιογραφικά και τις επιστολές των αγωνιστών της Κύπρου. Παράλληλα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση τιμής και μνήμης θα δώσουν τραγούδια που έχουν συνδεθεί με τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού από τη Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…